Moslims demonstreren vóór christenen

Laatste wijziging: woensdag 8 april om 23:07, 3663 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 8 april 2009

copyright 2008© Manna-Vandaag

Tussen alle berichten over vervolging van christenen door moslims en pogingen van moslims om de Westerse wereld een moslim-leefwijze op te leggen, hier een bericht dat opvalt te midden van al die anderen: Moslims die de straat op gaan en het opnemen vóór christenen.

Het gebeurde dit weekend in Binghamton, een klein Amerikaans stadje. Moslims uit Binghamton zelf, maar ook uit andere delen van de VS, tot aan Michigan en South Carolina aan toe, hielden een demonstratie, waarbij ze opriepen tot wederzijds respect en verzoening tussen moslims en christenen.

“Op veel plaatsen in de wereld zijn moslims en christenen met elkaar in conflict. Dat moet niet zo zijn. We zijn allemaal mensen die gebruik maken van deze zelfde aarde. R zijn wel belangrijker problemen om ons druk over te maken”, zegt Hasib Haqq, woordvoerder van een nieuwe organisatie, het United Muslim-Christian Forum. Dat wil bewerkstelligen dat beide groepen vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Allereerst in de Westerse wereld, maar ook elders, inclusief in door de islam gedomineerde landen.

De beste manier om dat te bereiken is volgens Haqq het in praktijk brengen van een ‘gulden regel’: Behandel een ander zoals je zelfs behandeld wilt worden. Dat wil volgens hem niet zeggen dat christendom en islam moeten versmelten tot één grote godsdienst. En het wil ook niet zeggen dat er over en weer niet ‘overgestapt’ kan worden. “Natuurlijk mag een moslim besluiten christen te worden en mag een christen overstappen naar de islam. Dat is een grondrecht van ieder mens. Daar blijven we van af. Wat wij willen is dat de ‘andere partij’ niet naar geweld grijpt als zoiets plaats zou vinden.”

(De foto toont een meisje die in de demonstratie een bord droeg met daarop de naam van Jezus en het opschrift ‘Muslims and christians join hands’, moslims en christenen werk samen.)Bron: manna-vandaag