Bilderberg 2009 in Athene van 14 t/m 16 mei

Laatste wijziging: woensdag 25 maart om 17:16, 3799 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 25 maart 2009

De Bilderberg club is beroemd voor het verzamelen van de machtigste mensen in de wereld welke minstens een keer per jaar bijeenkomen. En kunnen ze praten achter gesloten deuren. Dit jaar heeft de club de bijeenkomst georganiseerd in Athene tussen 14 en 16 mei, zegt de Elefteros tipos krant. Hier is het artikel in het Grieks en Hier vertaald naar het Nederlands.

In de lijst van genodigden zijn de Koningin der Nederlanden Beatrix, de Spaanse koningin Sophia, en diplomaten uit de rangen van de Amerikaanse National Security Council James Jones. Ook onder de uitgenodigde zijn minister van Buitenlandse Zaken van de Turkije een Ali Babacan, en de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Dora Bakoyanni. Behalve voor de politieke figuren, zal de vergadering ook de vertegenwoordigers van grote bedrijven zoals Domenico Siniscalco van Morgan Stanley ontvangen. "

Van Griekse kant zullen de deelnemers zijn: de premier Kostas Karamanlis en de leider van de oppositiepartij PASOK Georgios Papandreou, evenals ministers en machtige figuren uit de politieke en openbare leven van het land, zoals de voorzitter van de Nationale Bank van Griekenland Takis Arapoglou en de voorzitter van de openbare telecommunicatiebedrijf OTE Panayotis Vourloumis.

Behalve voor de 30-35 permanente leden van de Bilderberg Club, de lijst van uitgenodigde mensen veranderen elk jaar, afhankelijk van die van invloed kunnen zijn op de ontwikkelingen op de internationale scène. Op de vergadering zal ook aanwezig zijn de leiding van de NAVO, politici, uitgevers en journalisten.

“The silence law” is de eerste regel, die allen uitgenodigd op de wereld van Bilderberg, zich aan moeten houden. Dit is de reden waarom de dagelijkse schema geheim blijven, maar de actuele gebeurtenissen laten er geen twijfel over bestaan dat het belangrijkste onderwerp van discussie zal zijn de wereldwijde economische crisis.

De geschiedenis van de Bilderberg Club via geheime vergaderingen in verre hotels en discussies, die niemand ooit zal horen. De driedaagse bijeenkomsten in de club zijn gedekt door een sluier van mysterie en vele complot theorieën volgen automatisch, die leiden tot verschillende hypothese voor de activiteiten in de club. "Times" dagelijkse krant schrijft dat "de Bilderberg Club" is mengeling van de rijkste economische en politiek machtige mensen in de Westerse wereld, die plannen gebeurtenissen,  die later gewoon plotseling lijken te gebeuren."

Het hoofdkantoor van de club is in de Nederlandse stad Leiden (Stichting heeft zelfde adres als bilderberg hotel), en de eerste vergadering van de club vindt plaats in mei 1954 in Hotel Bilderberg, die naam heeft de club daarna gehouden. De belangrijkste regels zijn dat de bijeenkomsten is voor drie dagen van 08:00 tot 08:00 uur met een kleine lunchpauze. Voor elk onderwerp, de redenaars hebben vijf minuten hun argumenten en daarna de rest 2 minuten voor een reactie.

De belangrijkste figuur in de oprichting van deze club was Joseph Retinger, die als aanhanger van de economische en militaire idee eenwording van Europa bekend stond. Door gebruik te maken van zijn sterke verbindingen, realiseert Retinger zijn idee voor een geheime bijeenkomst, waar alle discussies worden gedaan achter gesloten deuren. Hij blijft de secretaris van de club tot aan zijn dood in 1960.

Hier onder nog een filmpje over het feit dat Beatrix en Balkenende en Verhagen ook vorig jaar de Bilderberg conferentie bezochten.

Balkenende, Verhagen en Beatrix naar Bilderberg 2008Bron: We Are Change Holland