Anastasia, de boekenreeks

Laatste wijziging: vrijdag 13 maart om 18:21, 3868 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 13 maart 2009

Door Eddy

Enkele jaren geleden kwam het eerste deel uit van de Anastasia reeks met de titel: Anastasia - De Zoemende Ceder. Sindsdien zijn er nog 3 delen verschenen en deel 5 ligt binnenkort in de winkel.

Vladimir Megre, de schrijver van de boeken eneen Russische ondernemer, raakt in de ban van de bloedmooie, eenvoudige vrouw genaamd Anastasia, in de taiga. In het begin denkt hij nog dat het allemaal toeval is. Later blijkt dat zij hem speciaal heeft uitgezocht om haar verhaal aan de mensheid te vertellen.

Opgegroeid middenin de Siberische natuur, heeft Anastasia niets nodig om in haar levensonderhoud te voorzien. Haar voedsel vindt ze in bossen en velden en ze slaapt onder de sterren. Koud heeft ze het nooit en de dieren accepteren, helpen en adoreren haar. Hoewel ze nauwelijks rechtstreeks contact heeft met de buitenwereld, heeft deze vrouw toch alle kennis in huis om de meest complexe vraagstukken ter wereld op te lossen. Dit alles met een denksnelheid die de meeste computers niet zouden bijhouden.

Vladimir gelooft er in het begin weinig van. Hij is in eerste instantie zelfs verblind door haar schoonheid. En waar haalt zij die kennis toch vandaan? Voor de oplettende lezer is het wel duidelijk, Anastasia put rechtstreeks uit de 'bron' van alle kennis, net zoals vele grote sjamanen haar voorgingen. Er zijn ook vele hedendaagse sjamanen die de universele kennis gemakkelijk tot zich nemen.

Naar aanleiding van de zienswijze van Anastasia is in Rusland een ware volksbeweging ontstaan. Duizenden mensen tuinieren op de manier die zij heeft beschreven. Zij halen een recordopbrengst van hun landje aan energierijke groenten en fruit en laten de aarde weer in haar waarde komen. Zonder bestrijdingsmiddelen, puur natuur.

 

Vele anderen komen bij hen op bezoek om te genieten van al het goede en van schone lucht en helder en gezond water. In de winter komen er mensen om zichzelf te laten helen. Veel gezinnen hebben hun eigen stuk grond en leven daar harmonieus en natuurlijk.
In 2000 en in 2006 heeft de regering Poetin wetswijzigingen aangenomen om families eenvoudig land te laten verkrijgen om het te beheren op de manier die ze van Anastasia hebben geleerd.
Ze mogen bovendien hun producten verkopen en hoeven daarover geen belasting te betalen! Hoe dat werkt lees je in deel 5.
Ook in Nederland is er een Anastasia beweging.
In totaal komen er 10 boeken uit, dus valt er nog genoeg te lezen. En eerlijk is eerlijk wanneer je in één van de boeken begint te lezen, laat het Anastasia verhaal je niet meer los. Het zijn boeken vol met wijsheid.
                http://www.juvenesco.be/index.php?p=anastasia