ADHD, een geschenk voor ons allemaal !

Laatste wijziging: maandag 2 maart om 15:46, 10542 keer bekeken
 
Groningen, maandag 2 maart 2009

Opzij, opzij, opzij
Maak plaats, maak, plaats, maak plaats, maak plaats
We hebben ongelofelijke haast...

We moeten rennen, vliegen, springen, duiken, vallen en weer opstaan...
We kunnen hier niet langer blijven staan !


In een strakke planning om gezin, werk, sociale contacten en verplichtingen te combineren in een overvolle agenda die nauwelijks meer ruimte laat voor spontane momenten.
Ten midden van die collectieve haast bevinden zich naarmate de tijd harder vliegt meer en meer kinderen met ADHD.
Kinderen die we in de psychiatrie voorzien van medicijnen en therapieën zodat ze zich kunnen aanpassen aan onze levensstijl.
Medicatie kan een goede ondersteuner zijn en is in mijn ervaring niet direct slecht maar je kunt wel je kanttekeningen zetten bij het effect op lange termijn.
In de allopathische geneeskunde is het gebruikelijk medicatie als symptoombestrijding voor te schrijven. Oorzaken blijven hierdoor meestal liggen en wordt de medicatie ipv ondersteuning een onderdrukker.
Momenteel zijn de alternatieve geneeswijzen met de nadruk op diens kwakzalvers veel in het nieuws.
Bij deze eenzijdige benadering van alternatieve geneeswijzen wordt over het hoofd gezien dat oorzaken van 'stoornissen' waaronder ook ADHD juist bij de alternatieve geneeswijzen wel gehoor vind en aangepakt kan worden.
Hierdoor creëer je op lange termijn gezonde mensen vol potentie die hun unieke kracht kunnen delen met de wereld ipv mensen die onder het juk van hun diagnose, medicatie, therapie ed, afhankelijk en buiten onze maatschappij blijven staan.

Mensen met ADHD vliegen van hor naar her, doen 10 dingen tegelijk, lijken geen rust te kennen, raken gefrustreerd wanneer hetgeen ze willen niet in kort tijdsbestek lukt, praten vaak aan één stuk door en lijken niet te luisteren naar anderen...klinkt t al bekend?

Opzij, opzij, opzij
Maak plaats, maak plaats, maak plaats
We hebben ongelofelijke haast...
We moeten rennen vliegen, springen, duiken, vallen en weer opstaan...
We kunnen hier niet langer blijven staan !


ADHD is een perfecte spiegel voor hoe wij ons als maatschappij gedragen en onze (stress) symptomen keurig onderdrukken met allerlei medicatie.
We hebben geleerd ons hoofd te gebruiken maar zijn de connectie met ons hart kwijt.
Hartfalen, in de top 3 van doodsoorzaken om nog maar niet te spreken van het aantal hart-patiënten die onze maatschappij telt.

En in deze ADHD-tijd worden kinderen geboren die ons perfect spiegelen.
Hen commanderen zoals wij onszelf wensen te commanderen in de ingesnoerde tijd die we 'denken' te hebben, werkt averechts. Ze doorzien je wanneer je niet met volle aandacht bij ze aanwezig bent en naar hen luistert en zullen je grenzen opzoeken om je aandacht er weer bij te trekken. Voor je onmacht zijn ze immuun en daarmee leren ze je in je eigen kracht te gaan staan.
Ze willen jou goede en duidelijke voorbeeld in plaats van allerlei mondelinge lessen over normen en waarden.
Deze groep kinderen vraagt jou stil te staan bij jou hart van waaruit je zelfvertrouwen, veiligheid en liefde aan hen kan tonen zodat ze dankbaar voorbeeld aan jou kunnen nemen !Verbeter de wereld, begin in jezelf.

With Love,
Maaike