‘Sun Gazing’ … een heilige graal?

Laatste wijziging: zondag 30 november om 22:28, 8381 keer bekeken
 
Groningen, zondag 30 november 2008

Al enige jaren doet op het internet het gerucht de ronde dat er een man is die kan leven op louter energie van de zon en het drinken van water. Maar hoe dit kan en hoe wij ons dit zelf ook eigen kunnen maken is lastig te vinden.
Daarom hierbij een korte samenvatting van het leven van deze persoon en een samenvatting van de te volgen stappen om hetzelfde (en meer) te kunnen bereiken.

-----

Hira Ratan Manek (HRM) werd geboren op 12 September 1937 in Bodhavad, India. Hij groeide op in Calicut, Kerala, India, waar hij zijn titel in de werktuigbouwkunde bij de universiteit van Kerala haalde. Na zijn slagen, trad hij toe in de familieonderneming (transport en specerijhandel) en bleef daar werken tot aan zijn pensionering in 1992.

Na zijn pensionering begon hij de eeuwenoude beoefening van Sun Gazing (zonnestaren) te onderzoeken, waar hij al sinds z’n jeugd in geïnteresseerd was. Deze methode was een in ongebruik geraakte methode, welke beoefend werd in de oudheid in verschillende delen van de wereld.

Na hier 3 jaar aan gewerkt te hebben, herontdekte hij de geheimen van Sun Gazing. Tijdens z’n studie werd hij grotendeels geïnspireerd door de leer van Heer Mahavir van de Jains, die deze methode 2600 jaar geleden al praktiseerde. Daarnaast werd hij ook geïnspireerd door oud Egyptische, Griekse en Amerikaanse (indianen) bronnen.
Sinds 18 juni 1995 leeft HRM alleen op zonne-energie en water. Af en toe, uit gastvrijheid en voor sociale doeleinden, drinkt hij thee, koffie of karnemelk. (Hij heeft bijvoorbeeld al 3 strikte observatieperiodes ondergaan onder controle van verschillende wetenschappelijke en medische teams, waarbij hij leefde op alleen water en zonne-energie).

De eerste observatieperiode duurde 211 dagen lang en was in 1995-1996 in Calicut, India, onder toezicht van Dr. CK Ramachandran, een medisch deskundige op het gebied van allopathische en ayurvedische geneeskunde.
In 2000-2001 volgde een observatieperiode van 411 dagen in Ahmedabad, India, onder het toezicht van een team van 21 doktoren en wetenschappers (voor meer informatie hierover zie: http://home.iae.nl/users/lightnet/health/lightresearch.htm).

Als gevolg van de uitslagen van dit onderzoek werd HRM voor een observatieperiode van 130 dagen uitgenodigd door de Thomas Jefferson Universiteit en de Staats Universiteit van Pennsylvania in Philadelphia, waar met name zijn netvlies, pijnappelklier en hersenen geobserveerd werden.
Het observatieteam, geleid door Dr. Andrew B. Newberg (geld als autoriteit op het gebied van de hersenen) en Dr. George C. Bernard (geld als autoriteit op het gebied van de pijnappelklier), vond al snel uit dat de grijze cellen in HRM’s hersenen regenereren, de neuronen actief zijn (in plaats van afsterven, wat ‘normaal’ geweest zou zijn) en dat zijn pijnappelklier vergoot (ipv verkleint, wat normaal is na je vijfenvijftigste) en een grootte had van 8 x 11 mm (6 x 6 mm is de gemiddelde maximale grootte).

-----

How to Sun Gaze (Hoe te zonnestaren)

De informatie die hier weergegeven wordt is in principe de HRM methode, waarvan je de details kunt vinden op www.solarhealing.com of in het internetboek ‘Living on Sunlight’. Dit is slechts een samenvatting om snel door te krijgen hoe het werkt.

Zonnestaarproces

Fase I
1. Vind de tijden uit van zonsopgang en zonsondergang, dit verandert een aantal minuten per dag. Voor een jaaroverzicht zie http://home.hccnet.nl/v.d.horn/weersverwachting/zonsopkomst_zonsondergang.htm of http://www.sunrisesunset.com/custom_srss_calendar

2. Bereken de tijd 1 uur na zonsopgang en 1 uur voor zonsondergang. Deze 2 uren zijn je veilige uren voor zonnestaren. Als beginner kun je beter nooit, onder welke omstandigheden dan ook, buiten deze tijden zonnestaren. Dit betekent dat na het eerste uur vanaf zonsopgang tot voor het laatste uur voor zonsondergang één grote NEE is.
Als de zon bijvoorbeeld opkomt om 06:22u dan kun je alleen zonnestaren tussen 06:22u en 07:22u. Als de zon ondergaat om 20:46u dan kun je alleen zonnestaren tussen 19:46u en 20:46u. Zo simpel als dat!

3. Sta indien mogelijk blootsvoets op zand. Indien geen zand voorhanden is, dan kun je op een van de volgende ondergronden staan (in deze volgorde): aarde, modder, straat, beton. Naarmate je lager op die lijst komt, wordt de verbinding (grondende effect) met de aarde verminderd, dus het beste is zand of aarde. Vermijd het staan in water.

4. Staar regelrecht in de zon met open ogen; knipperen is toegestaan! Start met 10 seconden en elke dag kun je 10 seconden toevoegen. Als het een bewolkte dag is, herhaal dan de tijd van de laatste zonnige dag dat je aan zonnestaren gedaan hebt. Als gister bijvoorbeeld een zonnige dag was waarbij  je 2 minuten naar de zon gestaard hebt en vandaag is het bewolkt, dan kijk je vandaag ook 2 minuten (in de richting van de zon). Als het morgen ook bewolkt is, dan kijk je ook 2 minuten. De eerstvolgende dag dat het zonnig is kun je dan 10 seconden toevoegen, dus 2 minuten en 10 seconden naar de zon kijken.

5. Het is handig een soort van klokje bij de hand te hebben voor het tellen van de seconden, liefst eentje die de laatste tijdsspanne onthoudt. De meeste keukenklokjes van tegenwoordig hebben deze mogelijkheid.

Tips
● Als je deze methode volgt zul je excellente resultaten hebben m.b.t. de algemene gezondheid en welzijn. Als je te snel wilt, zoals meer tijd per dag bijtellen (gebeurd al makkelijk), niet blootsvoets gaan, niet in zand of aarde staan, dan zullen de voordelen van dat moment verminderen. Volgens HRM zullen de voordelen vertragen, maar nooit ontzegd worden.

● Als je zonnestaart in de ochtend of de avond, laat het klokje dan op de tijd staan die je gestaard hebt. M.a.w. als je 2 minuten en 10 seconden gestaard hebt, laat het klokje die tijd vasthouden. De volgende dag kun je dan (als de zon schijnt) 10 seconden bijvoegen (als je voorgaande dag al 10 seconden hebt bijgeteld kan het zijn dat je die er weer af moet halen als het bewolkt is, waardoor je verward kan raken). Op deze manier hou je makkelijk bij hoeveel tijd je al gezonnestaard hebt.
● De meeste digitale horloges hebben een ‘countdown’; leer dit te gebruiken. Als alternatief kun je een digitale of electronische klok/timer kopen bij winkels als Blokker, Novalux, Hema of een willekeurige electronicazaak, die op z’n minst een uur terug kan tellen in seconden.
● Als je je in de winter op een koude plek bevindt, dan staar naar de zon van binnen in het huis met warme blote voeten … of verhuis anders naar een warmere locatie zoals HRM zegt.
● Als je in een hoog gebouw ver van de grond en in de stad woont maar wel in staat bent om in de veilige uren te zonnestaren, maak dan een doos met (strand)zand waar je in kunt staan. De voordelen zullen verminderen/vertragen, maar wederom … de voordelen zullen nooit ontzegd worden!
● Als je de grens van 44 minuten bereikt hebt, stop dan met zonnestaren! Fase 2 van het  proces begint.

Fase II
1. Loop 1 jaar lang elke dag 45 minuten met blote voeten op zand of aarde, om de energieën te ankeren en je lichaam “gezont” te maken (waar zou het woord ‘gezond’ toch vandaan komen??). Mogelijk dat je voeten hier wat onder te lijden zullen hebben, maar dat gaat wel weer voorbij. Quote van HRM: Als geest aanvaardt, zal het lichaam zich aanpassen.
Als lichaam aanpast, aanvaardt de geest.
2. Na 1 jaar van 45 minuten per dag blootsvoets lopen, kun je contact opnemen met HRM via HiraRatanManek@Yahoo.com.

Mijlpalen in het zonnestaarproces

1. Na ongeveer 15 minuten per dag zonnestaren zullen mentale problemen beginnen te verdwijnen, waardoor je met meer zelfvertrouwen en geen angst meer door het leven zult gaan.

2. Bij ongeveer 30 minuten per dag zonnestaren zul je vrij zijn van lichamelijke ziektes en klachten.

3. Tussen de 35 en 44 minuten zonnestaren zal de wens naar eten verdwijnen, het lichaam zal voldoende energie ontvangen uit het zonnestaren

Zon opgeladen water

HRM zegt dat water dat opgeladen is door de zon verbazend helende effecten op het lichaam heeft. Om dit voordeel van water te kunnen genieten, doe het volgende:

1. Vul een glazen literfles (zonder kleur) met drinkbaar water (liefst gefilterd, gedestilleerd of kraanwater).
2. Plaats de fles ’s ochtends buiten op de grond met een glazen bescherming eroverheen.
3. Laat dit tussen 5 à 8 uur buiten staan. Meer tijd is niet nodig en minder tijd heeft minder effect.
4. Drink dit water gedurende de dag. (Gebruik geen plastic en verkoelen is niet nodig).
5. Je kunt er de planten ook mee wateren of de huisdieren ermee van water voorzien.

Let op: Laat het water niet ’s nachts buiten staan onder het licht van de maan, de energie in dat water kan mogelijk nadelig effect op je hebben.

Zonnebaden

Zonnebaden is ten zeerste aan te raden voor gezondheidsaandoeningen, met inbegrip van artritis, osteoporose, etc.

1. Draag licht gekleurde lichte kleding, of niets als je over die privacy beschikt
2. Baad een half uur gedurende de eerste 2 uren na zonsopgang of de laatste 2 uren voor zonsondergang of dan wanneer de UV-waarde minder dan 3 bedraagt.
Zoals HRM zegt: “Baadt jezelf, bak jezelf niet”

Voor gedetailleerde informatie m.b.t. de voordelen van zonnebaden, zie http://www.healself.org/sun.html (engelstalig), artikelen geschreven door Dr. Bernarr, D.C. D.D.
De onderwerpen betreffen o.a.:
- Zonnebaden heelt kanker
- Zonnebaden helpt het helen van bijna alles, ziekten van A tot Z
- Zonnebaden helpt tegen depressie
- Zonnebaden versterkt de spieren
- Zonnebaden help je ogen te helen
- Afwezigheid van zonlicht veroorzaakt blindheid
- Voor de beste resultaten bij blootstelling aan zonlicht, gebruik geen brillen, zonnebrillen, zonnelampen, zonnebrandmiddelen, bruinende lotions of pillen
- Hoe correct te zonnebaden
en meer.

-----

Binnenkort volgen meer links waar informatie gevonden kan worden m.b.t. Sun Gazing (zonnestaren)