Zoeken
 


Mysterieuze knal Weert

Laatste wijziging: vrijdag 6 februari 2009 om 19:08, 3538 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 6 februari 2009

Paniek in Limburg. Afgelopen donderdag hoorde men van Echt tot Weert, langs Roggel tot en met de Belgische gemeenten Bree en Bocholt een harde knal. Dat je een dergelijke ‘boem’ hoort is in ieder geval niet alledaags, zo trapt Bernhard Dost van de afdeling seismologie van het KNMI een open deur in.

De knal was zo hard dat de seismometers van het KNMI hem registreerden. En die zitten in de grond, zodat we te maken hebben met een echte knal. Volgens diezelfde Dost kan het geluid veroorzaakt worden door een vliegtuig dat de geluidsbarrière doorbreekt of het binnendringen van een meteoriet in de dampkring. Omdat zowel de Belgische als de Nederlandse luchtmacht verklaren dat ze op dat moment geen vliegtuigen in lucht hadden, denkt men aan een meteoriet.

Het is niet de eerste keer dat een boem de Limburgers opschrikt. Ook in 2001 was dat het geval. Toen bleek het om een vliegtuig te gaan.

Nog een bericht van de website DossierX

Mysterieuze knal Weert - Donderdag 7 februari 2008

Omstreeks 15:45 uur donderdagmiddag was er in Weert-Zuid een harde knal te horen. De klap was zo hevig dat de grond beefde en ramen bijna uit de kozijnen sprongen.

Uit reacties die wij binnenkregen blijkt dat sommige mensen zich angstig voelden. De politie kreeg geen melding binnen van een explosie en ook de luchtverkeersleiding van Budel en Kleine Brögel liet weten dat er geen vliegtuig door de geluidsbarrière zou zijn gevlogen.

Wat er dan wel gebeurd is? Niemand die het weet. Op onderstaand kaartje is te zien op welke locaties de klap is waargenomen, voorzover bij ons bekend. Tips? Mail naar 2M@hetnet.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken !

Update! Ook gehoord in Bocholt (B) en Roggel en ook in Echt. Tot op heden voelt geen instantie zich geroepen om een onderzoek in te stellen.

Update 2! Ook gehoord en gevoeld in Bree (B), Ittervoort en Stramproy. Nog eens gebeld met defensie in Nederland en België; zij waren het écht niet. Het KNMI wist ook van niets. Het was geen aardbeving.

Hier op Dossier X staat een artikel over andere van deze mysterieuze knallen

met dank aan Joey

 

 

 Bron: endandit.nl

Voeg toe aan: