Zoeken
 


Gezin stapt voor thuisonderwijs naar Europees Hof

Laatste wijziging: vrijdag 7 november 2014 om 18:51, 2923 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 7 november 2014

Let op! Oud artikel (2004)

Een Nederlands gezin stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, omdat het zijn kinderen niet thuis mag onderwijzen. Dat heeft woordvoerster M. de Vries van de Nederlandse Vereniging voor ThuisOnderwijs (NVvTO) maandag gezegd. De vereniging steunt het gezin, maar De Vries kan geen nadere informatie geven omdat de familie anoniem wil blijven.

In Nederland zijn ongeveer honderd kinderen vrijgesteld van de leerplicht. Dat kan als de ouders bezwaren hebben tegen de richting van de scholen die binnen redelijke afstand liggen. Minister Van der Hoeven van Onderwijs wil de vrijstelling van de leerplicht omzetten in een vrijstelling van de schoolplicht.

Zij wil de inspectie laten controleren of kinderen die niet naar school gaan, thuis ook inderdaad onderwijs krijgen. Van der Hoeven kreeg hiervoor eind oktober steun van een meerderheid van de Tweede Kamer.



Bron: .nu.nl

Voeg toe aan: