Zoeken
 


Brits defensie lab: Ebola kan 2 maanden op harde oppervlakken overleven

Laatste wijziging: woensdag 29 oktober 2014 om 12:37, 2779 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 29 oktober 2014

Het Britse Defense Science and Technology Laboratory ontdekte in 2010 dat het dodelijke ebolavirus bij lage temperaturen wel 2 maanden lang kan overleven op een hard oppervlak zoals glas en plastic. Gisteren erkende het Amerikaanse CDC eindelijk dat het virus inderdaad via vochtdeeltjes in de lucht kan worden verspreid, maar slechts binnen 1 meter afstand. Tegelijkertijd geeft het CDC toe dat de vochtdeeltjes met het gewone griepvirus 2 meter kunnen overbruggen, terwijl deze afstand volgens researchers van het befaamde MIT maar liefst 6 meter bedraagt.

 Zowel het CDC als de Wereld Gezondheids Organisatie van de VN (WHO) geven toe dat ebola door niesen of hoesten op anderen kan worden overgedragen. Vreemd genoeg zou het griepvirus in vochtdeeltjes 2 x zo ver als het ebola virus kunnen reizen, namelijk 2 meter.

Dat is nog niets vergeleken bij de 4 tot 6 meter die wetenschappers van het vermaarde MIT maten. Zij constateerden dat vochtdeeltjes in de lucht tot 200 x verder kunnen komen dan eerder werd gedacht (1). ‘We dachten eerst dat als we de spray (met uitgestoten vochtdeeltjes) konden zien, dat de verspreidingslimiet was. Dit onderzoek toont echter aan dat kleine deeltjes, zoals bacteriën en virussen, zich in een gaswolk veel verder kunnen verspreiden.’  (2)

Mensen zien of voelen kleine spettertjes als iemand naast hen niest of hoest, maar de tegelijkertijd uitgestoten ‘gaswolk’ wordt niet waargenomen. Toch kunnen daar ook virussen en bacteriën in zitten, die nu dus over veel grotere afstanden blijken te kunnen worden overgedragen.

Ebola overleeft tot 2 maanden op hard oppervlak

Bovendien concludeerde het Britse Defense Science and Technology Laboratory al in 2010 dat het ebolavirus bij lage temperaturen tot 2 maanden op een hard oppervlak zoals glas kan overleven. Het lab verrichtte destijds onderzoeks naar de ebola uitbraak in Zaïre en naar het Lake Victoria Marburgvirus.

Het ebolavirus bleek op glas en plastic bij een temperatuur van 4 graden Celsius na 50 dagen nog in leven te zijn. ‘Deze studie heeft aangetoond dat filovirussen in staat zijn langdurig te overleven en besmettelijk te zijn als ze in vocht zweven en opdrogen op oppervlakken.’ De conclusie van het lab: Filovirussen in vochtige luchtdeeltjes ‘vormen een significante bedreiging voor mensen, omdat ze over een aanzienlijke periode besmettelijk kunnen blijven.’ (3)

Ondanks alle feiten blijven de autoriteiten in Amerika en Europa volhouden dat ebola geen bedreiging vormt voor de bevolking, en een reisverbod op West Afrika daarom niet nodig is.

 

Xander

(1) Scientific American via Infowars
(2) MIT.edu
(3) Wiley.com via Infowars



Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: