Zoeken
 


Nederlandse dagbladen zwijgen over Demmink-email

Laatste wijziging: maandag 25 maart 2013 om 09:07, 2456 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 maart 2013

Nederlandse dagbladen - ook die bereid waren breed uit te pakken als het ging om kindermisbruik in de katholieke Kerk - volharden in een bevreemdend stilzwijgen over de email met nieuwe belastende informatie over Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van Justitie tegen wie internationaal verdenking bestaat van kindermisbruik.

Deze email is in handen van website De Demmink Doofpot. Katholiek Nieuwsblad maakte als eerste melding van het bestaan van die email, en in de papieren editie maken we er deze week de balans van op.

Simpel nieuwsfeit

Ook het Algemeen Dagblad zwijgt nu, hoewel het bestaan en de authenticiteit van de email en de belastende informatie erin bevestigd is door Pieter Omtzigt, het CDA-Kamerlid aan wie de email gericht was. Mogelijk is het AD, lopende de procedure die de inmiddels gepensioneerde Demmink tegen die krant heeft aangespannen, voorzichtig met nieuwe onthullingen, maar hier gaat het om een simpel nieuwsfeit, waar die krant zelf niet eens voor verantwoordelijk is en dat bovendien de zaak van AD tegen Demmink versterkt. Toch zwijgt het AD nu met de andere kranten mee. Gelukkig hebben we Twitter nog, waar de verontwaardiging steeds hoger oploopt. De affaire Demmink is het publieke geheim van Nederland geworden, waar iedereen van weet maar niemand iets over durft te zeggen, tenzij privé.

Verbluftheid

Overigens is deze week het verslag van de hoorzitting over de affaire Demmink in Washington - eveneens collectief verzwegen of als bagatel afgedaan door de Nederlandse pers - sinds de plaatsing 12.000 keer op deze website aangeklikt. Het is een geimproviseerd verslag, geboren vanuit het moment, uit verbluftheid over wat in het centrum van de Amerikaanse politiek onthuld werd over onze rechtsstaat. Je kunt hier op internet de hele hoorzitting nog terugkijken en hier lezen wat er letterlijk allemaal gezegd is. Ook de effectieve muilkorving van de Nederlandse media komt daar aan bod. De Amerikanen begrijpen niet hoe dat mogelijk is. Ik zelf eerlijk gezegd ook niet. Blijkbaar zijn we inmiddels gewoon zo'n soort land geworden.Bron: katholieknieuwsblad.nl

Voeg toe aan: