Zoeken
 


Bultrug kon gered worden, #Politie en #KNRM blokkeren vrijwillige reddingswerkers

Laatste wijziging: zaterdag 15 december 2012 om 15:01, 3249 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 15 december 2012

Mensen, ik werk bij rederij noordgat. Wij zijn met 6 man aan boord uitgevaren (op hulpverlingsvaartuig de Orca) om de gestrande bultrug nabij texel van de plaat te spoelen. Om half 6 's middags waren wii terplaatse. We kwamen op 15 m van de bultrug met de boot. De bultrug lag zelf voor 4/3 in het water. Wij hadden het idee dat er af gelopen dagen hier niks aan gedaan is.

Wij konden de bultrug redden. Wij hebben dit soort werk eerder gedaan en dit leek ons een redelijk makkelijk karwij . Maar ons poging werdt afgebroken door de KNRM politie en burgemeester van Texel. Twee man van hebben al een boete gekregen. Ze zijn toch van boord gegaan om te vertellen dat wij deze bultrug konden redden.
...


Dit werd echter afgewezen. De KNRM, politie, burgemeester en ecomare (dolphinarium) hebben het besluit genomen om dit beesie plat te spuiten (wij hebben zelf gezien dat de bultrug nog springlevend was en actief).

De KNRM (koninkelijke nederlandse reddings maatschapij) doet het woord redding geen eer. Dit was het tot nu toe.


Bron: facebook.com/dutchrevolution

Voeg toe aan: