Zoeken
 


Dagvaarding Nederlandse Staat wegens AOW-gat

Laatste wijziging: woensdag 21 november 2012 om 09:34, 2711 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 november 2012

De Stichting Belangen Gedupeerden AOW-gat gaat de Nederlandse Staat dagvaarden. De stichting eist dat de Staat een regeling treft om het AOW-gat te dichten.

Volgens de stichting komen na 1 januari grote groepen mensen in de problemen door het verhogen van de AOW-leeftijd. Voor lagere inkomensgroepen wordt door de overheid weliswaar een overgangsregeling geïntroduceerd ter voorkoming van een AOW-gat, maar deze geldt alleen voor deelnemers met een inkomen tot 150 procent van het wettelijk minimumloon en kent een partner- en vermogenstoets. Volgens de stichting is deze regeling ‘volstreks onvoldoende’.

De Kamerleden Neppérus en Groot dienden vorige week een amendement in om het AOW-gat te voorkomen. Kern hiervan is om pensioenuitvoerders de mogelijkheid te geven om reeds gepensioneerden opnieuw een keuze te bieden bij de inrichting van hun ouderdomspensioen. Zij kunnen het dan mogelijk maken om het AOW-gat dat ontstaat te dichten door het levenslang ouderdomspensioen actuarieel te herrekenen.

Bron: AMweb 19 november 2012Bron: estateplanningnieuws.nl

Voeg toe aan: