Zoeken
 


40% van de huishoudens heeft moeite rond te komen eind van de maand

Laatste wijziging: donderdag 1 november 2012 om 08:44, 2841 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 1 november 2012

Steeds meer Nederlanders zien hun financiële situatie verslechteren. Ook het pessimisme over de financiële situatie in het komende jaar neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van ‘Wijzer in geldzaken‘.

In 2009 was nog 70% van de ondervraagden tevreden over de financiële situatie, nu is dat gedaald naar 59%. Vooral 65-plussers en minvermogenden zijn er het afgelopen jaar op achteruit gegaan. Van deze groep verwacht 30% volgend jaar minder te besteden te hebben.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders goed zijn in het berekenen van de uitgaven. Zo weet een ruime meerderheid wat er wordt uitgegeven aan boodschappen en autogebruik.

Nederlanders blijven een spaarzaam volkje. Ze bezuinigen liever dan dat ze lenen. Rekeningen worden volgens het onderzoek graag op tijd betaald. Impulsieve aankopen doen of op krediet kopen zijn niet populair. En als er geld overblijft, wordt dat meestal overgemaakt naar een spaarrekening.Bron: welingelichtekringen.nl

Voeg toe aan: