Zoeken
 


Kinderbloed houdt je eeuwig jong

Laatste wijziging: zaterdag 20 oktober 2012 om 19:28, 1938 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 20 oktober 2012

Vers bloed houdt je in conditie en maakt je jonger. Vraag het maar aan onze Lance Armstrong. Ook wetenschappers zijn er na onderzoek op muizen van overtuigd. Geef een oude muis bloed van een lief klein jong muisje, en de groei van nieuwe cellen in de hersenen wordt gestimuleerd.

het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist beschrijft ook dat het nieuwe, jonge en verse bloed er voor zorgt dat de oude muisjes weer slimmer werden. De spieren, de lever en het immuunsysteem alles gaat beter met jong bloed.

“Het voordeel is dat het geen vreselijke neveneffecten kan hebben. Het is maar bloed. We gebruiken het al de hele tijd bij transfusies en operaties. Ik ben er echt meer en meer van overtuigd dat jong bloed ouderen kan helpen”, aldus onderzoeker Saul Villeda. De techniek van jong en vers bloed wordt nu getest op muizen die Alzheimer hebben.

Kritiek is er natuurlijk ook: “Misschien leidt dit naar een medicijn dat de veroudering van de hersenen voorkomt, maar niet naar een medicijn dat het omkeert. Maar dan nog zal het grote effecten hebben”, zegt professor Chris Mason van University College London in een reactie.

Bron: PownedBron: stoerejongenzzz.nl

Voeg toe aan: