Zoeken
 


Zeg ook nee tegen de kinderpostzegels

Laatste wijziging: woensdag 26 september 2012 om 09:50, 3799 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 september 2012

Beste ouders,

Wij zeggen nee tegen de kinderpostzegels. We waren al niet zo enthousiast toen we enkele weken geleden hoorden dat de kinderen van WA en Maxima op de zegels zouden verschijnen: bevoorrechte kinderen, geboren in een dynastie van privilege en extreme rijkdom. De Monarchie is HET symbool van ongelijke kansen (de familie waarin je geboren wordt is belangrijker dan je persoonlijke verdienstelijkheid), ofwel een belangrijke oorzaak van armoede elders in de wereld.

Nu hebben we de inschrijfformulieren ontvangen, die ondanks de goede bedoelingen ook weer een kroon als logo hebben. Hebben kinderen evenveel kans om aanspraak te maken op de kroon? Nee, alleen kinderen die binnen een bepaalde steenrijke familie geboren worden.

Maar zelfs als deze organisatie geen banden had met het koningshuis, dan nog zijn we tegen deze actie. Het is niet de taak van kinderen om geld in te zamelen voor goede doelen. De liefdadigheidswerkers die je bij het station en in winkelstraten ziet ontvangen een salaris. Is het opeens geen kinderarbeid als kinderen hetzelfde werk gratis doen?

Helemaal verwerpelijk is het wanneer kinderen ook nog eens aangemoedigd worden met schoolreisjes naar de Efteling. Dat is operante conditionering: gewenst gedrag belonen met lokkertjes. Ofwel manipuleren.

Er staat op de folder "door kinderen, voor kinderen", maar wie gelooft nu werkelijk dat deze folder door kinderen gemaakt is, dat deze campagne door kinderen is opgezet? Het waren volwassenen die op het "briljante" idee zijn gekomen om geld in te zamelen door kinderen van deur tot deur te laten gaan. Kinderen worden er enkel in meegesleurd, zoals nu ook onze kinderen.

Dit soort subtiele propaganda voor het koningshuis en uitbuiting van bereidwillige kinderen druist in tegen onze principes. We hopen dat de andere ouders hier begrip voor kunnen opbrengen, gezien het gemiddeld aantal verkochte postzegels door onze non-participatie lager uit zal vallen en de kans op een reis naar de Efteling daarmee verkleind wordt.

Zeg ook nee tegen de kinderpostzegels. Maak gerust geld over op de bankrekening van dit of een vergelijkbaar goed doel en informeer uw kinderen over armoede en andere problemen in de wereld. Maar zadel ze niet op met liefdadigheidswerk. Daar kunnen ze later zelf voor kiezen. Laat ze nu liever spelen, en op school aandacht besteden aan het lesmateriaal.

Vriendelijke groet,

door: Ronde Tafel BeleidVoeg toe aan: