Zoeken
 


Bloemen helpen bij depressie

Laatste wijziging: dinsdag 26 juni 2012 om 09:10, 2794 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 26 juni 2012

BAARN - Wetenschappers van de University of Copenhagen hebben ontdekt dat bestanddelen van bepaalde Zuid-Afrikaanse bloemen de bloed-hersen-barrière kunnen passeren. Mogelijk kunnen deze stoffen een sleutelrol spelen in de behandeling van depressies.

De bloed-hersen-barrière beschermt de hersenen tegen ongewenste stoffen, onder andere door middel van transporters die indringers buiten houden. De barrière houdt ook sommige medicatie tegen, waardoor hij een groot probleem vormt bij het behandelen van hersenaandoeningen zoals depressies.

​Bloed-hersen-barrière

Birger Brodin onderzocht de invloed van verschillende stoffen op transporters in de hersenen. Volgens de onderzoeker kunnen stoffen uit de Zuid-Afrikaanse haaklelie en cyrtanthus wel de bloed-hersen-barrière passeren. Deze stoffen kunnen dan ook mogelijk gebruikt worden om medicatie naar de hersenen te vervoeren. "Sommige bestanddelen van planten kunnen mogelijk langs de barrière gesmokkeld worden", aldus Brodin.

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Pharmacy and Pharmacology.

Bronnen: Daily Mail



Bron: gezondheidsnet

Voeg toe aan: