Zoeken
 


Genetisch gemodificeerd voedsel verboden in Monsanto kantine ?

Laatste wijziging: vrijdag 18 mei 2012 om 14:34, 3336 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 18 mei 2012

Independant) Monsanto, de grootste promotor van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, heeft een kuil voor zichzelf gegraven, toen bekend werd gemaakt dat ze een personeelskantine hebben waarin ze het gebruik van genetisch gemodificeerde producten verboden hebben.

De firma die de kantine van Monsanto's farmaceutische fabriek in High Wycombe, Buckinghamshire runt, dient alleen nog maar GGO-vrije maaltijden op, vermelde “Friends of the Earth”. In een bericht in de kantine, vermelde Sutcliffe Catering, eigendom van de Granada-groep, dat ze hadden besloten om over te gaan tot het "verwijderen, voor zover dat mogelijk is, van alle genetisch gemodificeerde soja`s en maïs uit levensmiddelen die in ons restaurant worden geserveerd. We hebben de bovenstaande stappen genomen om ervoor te zorgen dat u, de klant, vertrouwen heeft in het voedsel dat wij serveren".

Monsanto bevestigt deze stap. "Ja, dit is het geval, en het is omdat we geloven in keuze", aldus de woordvoerder van het bedrijf Tony Coombes. Maar medewerkers van Monsanto's agribusiness fabriek in Cambridge waren blij om GM producten te eten, zei hij. "De mededeling in het restaurant zegt “dat enkele producten” ggo’s [genetisch gemodificeerde organismen] kunnen bevatten -. Omdat onze medewerkers graag voedsel eten dat met minder chemicaliën besproeid werd".

Monsanto zegt dat de gewassen die ze ontwikkeld hebben om resistent te zijn tegen hun eigen onkruidverdelgers, hebben minder behoefte aan pesticiden, maar critici zeggen, dat hoewel de dosering minder is, de impact van deze bestrijdingsmiddelen op het milieu veel groter is. Adrian Bebb, “Friends of the Earth's” campagnevoerder, zei: "Het publiek heeft haar bezorgdheid over genetisch gemodificeerde ingrediënten heel duidelijk gemaakt - nu blijkt dat zelfs dat Monsanto's eigen catering`s bedrijf geen vertrouwen meer heeft in deze nieuwe technologie".

Bron:

http://www.independent.co.uk/environment/gm-food-banned-in-monsanto-canteen-737948.htmlBron: earth-matters.nl

Voeg toe aan: