Zoeken
 


Column Richard: De geboorte van een nieuw 2012-bewustzijn is NU gearriveerd!

Laatste wijziging: woensdag 9 mei 2012 om 09:25, 2727 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 9 mei 2012

Vanaf het eerste bewustzijn van de mensheid, weet men al dat de energie - van de stand van de planeten invloed heeft op ons dagelijks leven. De Astrologie viert hoogtijdagen omdat er vele (!?) hoogtepunten daar zijn te melden. Het kan bijna geen toeval zijn dat de 2012-profetieen samen vallen met deze astrologische hoogtepunten. Al is er in 2011 al veel gebeurd in het collectieve bewustzijn van de mensen – denkend aan de wereldwijde ontwaking van mensen en het overduidelijke instorten van het monetaire en politieke systeem - toch is er nog geen breekpunt, geen doorbraak waardoor de dominostenen van bewustzijn in een keer omgegooid kunnen worden. In een klap iedereen wakker en volledig bewust van wat er werkelijk belangrijk is! Toch – nu ik dit schrijf uitgerekend op Bevrijdingsdag, 2012 - is het interessant om een aantal astrologische hoogtepunten naast elkaar te zetten hier. Naar mijn inziens zou er de komende maand(en) – met de grootste volle maan sinds tijden van morgen voor ons – wel eens een dergelijk breekpunt kunnen plaatsvinden.

Combineren van de 2012-theorieën en de astrologie

Als dan volgens de 2012-theorieën dit het jaar van de verandering is en als ik dan een piekmoment moet uitkiezen, dan zou – astrologisch gezien en de nieuwsberichten volgend - de periode vanaf de grote volle maan - van morgen - en de fase van de Zonsverduistering – 20 mei, 2012 en de Maansverduistering van 04 juni, 2012 een Europese lente van bewustzijn kunnen ontketenen! Vlak na deze verduisteringen van de zon en de maan is er ook nog de Venus-transitie van 5-6 Juni, 2012, wat ook als een unieke astrologische event beschouwd mag worden. Als afsluiting - of juist geboorte - van deze fase hebben we ook nog de halfjaarlijkse zonnewende op 20 Juni, 2012. Een planeet dat voor de zon langs komt zal een bewustzijn onder de mensen brengen, het besef van wat hun plaats is in het universum en zal dan ook veel energetisch losmaken.

De energie die vrij komt hier, zal een enorme hoge liefdesfrequentie met zich meebrengen en waar mensen eerst maar zoveel konden waarnemen, zal er een golf van collectief bewustzijn worden ontketend waar men oude patronen en blokkades werkelijk gaat loslaten. Natuurlijk is dit al jaren gaande, maar zie dit maar als een afronding. Mensen zien wij uit elkaar groeien, relaties gaan en we ontmoeten weer nieuwe mensen in ons leven en dat in een razend snel tempo als nooit te voren. Nog nooit zijn er zoveel mensen van baan veranderd - en al is dat deels door de werkeloosheid zelf - toch is dit meestal door dat men een andere perceptie van de werkelijkheid krijgt en dat werk gevoelsmatig niet meer kunnen doen en eigenlijk voelen dat men niet meer in het geldsysteem kunnen functioneren. Dat is pas echte verandering en of je nu volledig bewust bent of niet, iedereen neemt dit waar nu.

Door de energieverandering op onze planeet, veranderd ook de manier van hoe we waarnemen, nadenken over normen en waarden en je ziet het: “Het hele systeem, zowel politiek, monetair, cultureel gezien, kan niet meer in deze energiefrequentie overleven.” Er wordt door het collectief Bewustzijn van de mensen - op deze planeet – een ethisch eenheidsbewustzijn gevormd, dat zo dadelijk bepalend wordt in welke richting we uit mogen gaan. Liefde, gelijkwaardigheid, overvloed en vrede worden de sleutelwoorden naar een nieuwe wereld waar wij samen deel van uit gaan maken en vorm gaan geven.

Allemaal heel mooi, maar wat kunnen we nu gaan doen?

Een energetisch gevoel, samen met de combinatie van de astrologische berichten en de 2012-theorieën hebben mij er toe gedreven dit te willen benadrukken in deze column. Als je weet dat deze energetische piek eraan komt, dan kun je een aantal dingen doen, maar een in het bijzonder: “Laat je licht schijnen waar je maar kan, lach naar je medemens - zonder oordelen - en kijk naar deze door een roze bril, want het is een deel van jou. Er bestaat geen hoger of lager, materialisme of ego, als je weet dat je allemaal onderdeel van elkaar bent en van de bron van alles dat is. Geen goed, geen slecht enkel ervaring in de levenslessen die je leeft. Verbind je met gelijkgestemden in grote groepen en of je nu gaat mediteren, goede gesprekken voert of feestviert, weet dat deze positieve trilling van vreugde energie – als in het principe van de honderdste aap effect – verbonden wordt met het collectief bewustzijn van al dat leeft en dat met grote resultaten.Visualiseer dat we daar NU al zijn en voel die vreugde en compassie, dat is het meest krachtige concept wat er is. Neem afscheid van de oude - niet meer werkbare - energie en zie daar kansen om op die lege plekken iets nieuws te ondernemen, iets wat bij de energiefrequentie van de nieuwe tijd past.


Ik wens je een spannende maar vooral liefdevolle periode die komen gaat. Weet dat er eerst iets ogenschijnlijk ergs moet gebeuren wereldwijd, om dan te kunnen pieken naar het ultieme geluk. Verblijf dan – terwijl je in het diepste dal van de schaduw van de dood loopt – niet in angst, probeer het hogere doel hierin te zien. Je weet dat angst een slechte raadgever is en de trilling van liefde oneindig...

Let Freedom Ring!

Let it Be!

 

Richard InsightBron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: