Zoeken
 


Column Richard: Aangenaam; Jan de bedelaar, uw spirituele leraar en Goeroe van vanavond!

Laatste wijziging: woensdag 18 april 2012 om 09:22, 2567 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 18 april 2012

Op een mooie zonnige dag werd mijn bewustzijn groter en ik kon mijn werkelijkheid vanuit een andere invalshoek belichten en had ook meer overzicht dan daarvoor. Het veranderd je kijk op het leven en wat jij eerst dacht dat waarheid was, ziet er nu ineens heel twijfelachtig uit. Telkens als je bewustzijn groter wordt - door de ervaring van levenslessen die je meekrijgt – mag jij in de boom der wijsheid een tak hoger klimmen, waardoor je veel meer kan waarnemen. Net zo lang totdat je de hoogste tak van de boom der wijsheid bereikt en dan pas kan zien wat werkelijk jouw waarheid is. Je ontdekt dat je onderdeel bent van de bron van alles dat is en dat op geheel gelijkwaardige wijze met andere goddelijke vonken, andere mensen die ook hier op aarde leven. Dit alles zonder rangen of standen of een zogenaamd hoger of lager energetisch niveau. Nu je tak voor tak naar boven bent geklommen - in deze boom der wijsheid - weet je pas dat alles èèn is en dat niemand hoger of beter is. Uit èèn geboren en dat we onderdeel van elkaar zijn.Dat we eigenlijk allemaal dezelfde energetische vermogens bezitten, maar de een herinnerd zich misschien iets meer dan de ander.

Spirituele leiders en Goeroes? Wie ben jij zelf dan?

Er zijn zo al vele zogenaamde Spirituele leiders en goeroes de revue gepasseerd en die kunnen zeker richting geven, inspireren of triggeren je pad van ascentie te bewandelen. Toch kom je er in de loop van tijd zelf wel achter – zeker als je op de hoogste tak van de boom van wijsheid alles werkelijk kan overzien – dat er een dunne scheidingslijn is tussen het ego van een aantal spirituele leiders en de mensen triggeren hun pad van ascentie te volgen. Ik ben me er zeer van bewust dat ik mij op glad ijs bevindt, maar het mag gezegd worden. Een aantal mensen zal zich hierin kunnen vinden en een aantal mensen zullen zich zeker aangesproken voelen in dit verhaal. Een spiegeling voor ons allen en dat is voor mij zeker niet anders, want we blijven allemaal mens hier op de leerschool die aarde heet.

Op een aantal gelegenheden komen we mensen tegen die letterlijk de verhalen van anderen copieren en ze rondbazuinen of het van hen zelf is. Wat betekend dat men niet bij hun eigenlijke goddelijke zelf blijft en zo niet herinnerd wie ze werkelijk zijn. Dat er mensen zijn die weten dat ze bijvoorbeeld priester in Atlantis zijn geweest of de energie van spirituele grootheden uit het verleden zijn. Zich daar totaal in vast zetten omdat het ego dat eigenlijk zo mooi vindt en daar dan een taak in dit leven aan vast koppelen om daar helemaal in op te gaan. Maar zo ook hun pad van ascentie niet echt bewandelen in mijn optiek, er is echter alleen maar NU. We kunnen kijken in de toekomst en parallelle werkelijkheden zien, die toch niet vast liggen. We bepalen alleen maar NU waar we werkelijk heen gaan! We kunnen terug kijken naar onze levens die we gehad hebben en misschien zelfs op een stukje ervaring teren van toen. Tenminste als we het ons kunnen herinneren. Het zal ons hier niets brengen, want ondanks ik er van overtuigd ben dat de aarde het eindstation is -de universiteit van ascentie – we zouden allang geascendeerd zijn als we zo goed waren als ons ego ons doet denken.

Onderbewustzijn & Ego vs Liefde & Bewustzijn

Er zijn mensen met een hoge trilling, die halverwege de boom der wijsheid veel kunnen zien, maar zeker niet alles, al denkt hun ego van wel. Het Ego bespeeld dan het onderbewustzijn en men denkt dan zelf dat men vanuit liefde werkt, maar niets is minder waar. Mensen die zichzelf betitelen als Healer, Medium, paragnost, Goeroe, spiritueel leider, leraar notabene! Niet alles maar, een alles bepalend deel in de spirituele wereld werkt door deze betiteling met het EGO – en soms de drang naar geld, status en aanzien - denkt vanuit liefde te werken. Nu is mij ook wel duidelijk dat we in taal uitdrukken wat onze vaardigheden zijn, daar heb ik het nu niet over. Want hoe ga ik anders duidelijk maken dat ik jou een healing ga geven. Wat voor naam ga ik mezelf dan geven? “Aangenaam: Jan de Bedelaar, Uw spirituele Leraar, Goeroe van vanavond?”

Gelukkig zijn er ook een aantal mensen die hoog in frequentie zitten en – met grote tegenzin van het EGO – kleur durven te bekennen, omdat ze al zijn aangekomen op de hoogste tak van de boom der wijsheid. En daardoor nu pas hun onderbewustzijn onder ogen kunnen zien en beseffen dat er inderdaad geen hoger of lager vermogend niveau is en dat ze niet zijn voor wie ze zich uitgaven. Dat we niet naar buiten moeten zoeken, maar dat de waarheid diep van binnen zit in onszelf en dat we - door onze ervaringen in dit levensspel – mogen herinneren wie wij werkelijk zijn, met alle co-creerende vermogens die daarbij horen.

Jij bent het, niet die ander en toch zijn we het allemaal

In mijn optiek hebben we allemaal hetzelfde potentieel op paranormaal vlak, maar herinneren niet op gelijk niveau wat we kunnen. We komen allemaal van de bron van alles dat is en al zijn er specialisaties, we zijn èèn en iemand die tegen mij zegt dat ze verder zijn zal ik glimlachend groeten en heb bijna de neiging om dan te zeggen; “Wat doe je jezelf aan!” NIEMAND zal mij overtuigen daarin omdat ik mezelf dan kleiner maak dan ik werkelijk ben. Dat is wat ik geleerd heb en met jou wilde delen, maar ik weet ook dat IK boven niemand sta. Ik zie mijn medemens als een deel van mij en als ik over straat loop dan groet ik deze met een glimlach op mijn gezicht, heel bewust vanuit compassie en liefde…

 

Blijf dicht bij je kern en zoek niet verder naar buiten, maar herinner wie jij werkelijk bent en help samen met zeven miljard Co-Creators, de - zoveel besproken - gouden tijd manifesteren.

Richard Insight

 Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: