Zoeken
 


Ziel (h) Erkenning in vorige levens

Laatste wijziging: woensdag 11 april 2012 om 12:30, 3615 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 11 april 2012

Veel mensen zijn bezig om het leven te ervaren zoals men gewend is te leven. Vanuit het perspectief van de ziel is dit maar een fragment uit de ervaringen die we als ziel hebben opgeslagen in de akashakronieken.

Ik noem in verschillende blogs al een aantal facetten, zoals de ‘onzijdigheid’ (de verschillende levens die we zowel als man en als vrouw geleefd kunnen hebben). Ook noemde ik in andere blogs het onderdeel karma en groepskarma, wat ook voor een deel te maken kan hebben met vorige levens.

Waarom is het belangrijk om soms terug te kijken en de aandacht te richten op vorige levens?

Soms kunnen er blokkades gecreëerd zijn in vorige levens. Om blokkades te transformeren is het belangrijk om terug te gaan naar de wortels van het ‘ probleem ‘.

 

: een kind wat zich in dit leven heel erg eenzaam voelde, kan in vorige levens meerdere keren in de steek gelaten zijn door zijn/ haar ouders, partner etc.

Ander voorbeeld: een kind wat zich in de kindertijd altijd erg onzeker en ongeliefd voelde, terwijl de ouders al het mogelijke voor het kind deden, kan in een vorig leven deze gevoelens hebben opgedaan en toen nooit de kans hebben gekregen om aan deze emoties te werken.

Het leven is een leerschool waarin iedere ziel de kans krijgt om te leren van de ervaringen die men opdoet, de keuzes die men maakt, maar ook om oude patronen te transformeren tot nieuwe, gezonde patronen.

Iedere ziel heeft de mogelijkheid om te leren uit de ervaringen. Wat daarbij wel belangrijk is, is het besef dat men ook echt iets kan leren. Sommige mensen zijn namelijk geneigd om te denken dat men alles al weet. Dat zijn de meest gevaarlijke gedachten omdat men op die manier toestemming aan zichzelf geeft om stil te blijven staan.

*spreuk: ‘De leerlingen zullen de wereld erven, terwijl de geleerden mooi uitgerust zullen zijn voor een wereld die niet meer bestaat “ * Erik Hoffer

Ook het durven aangaan van confrontaties met eigen gevoelens/emoties is een voorwaarde om dieper in ziel – zijn te groeien. Door het uiten van die emoties ontstaat er weer meer ruimte in de rugzak van de ziel;).

Iedere ziel staat in verbinding met het zielenboek: de Akashakronieken. De geleerde lessen en ervaringen staan hierin. Voordat een nieuw leven begint, worden een aantal afspraken vastgelegd. Zodra het ‘de tijd is’ om in bepaalde stadia bijv. bepaalde mensen te ontmoeten, zal dit ook plaatsvinden. De rest van de keuzes zijn afhankelijk van de persoon zelf.

De afgelopen weken heb ik veel met mensen gesproken over vorige levens, ook oude emoties en patronen getransformeerd die met vorige levens te maken hadden.

De bewustzijnsverschuivingen waren na die sessies duidelijk voelbaar. Toch waren het ook prachtige ervaringen, weer een ervaring waarbij de ziel voor een deel (h) erkent wordt en meer heelheid ervaart!

 



Bron: sattvahealing

Voeg toe aan: