Zoeken
 


Kamervragen over huiszoekingen voor Koninginnedag

Laatste wijziging: dinsdag 13 maart 2012 om 11:39, 2994 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 maart 2012

De gemeente Rhenen wil huiszoekingen laten uitvoeren in voorbereiding voor Koninginnedag. Het staatshoofd bezoekt de Utrechtse stad dit jaar. Wie niet mee wil werken aan de huiszoekingen, riskeert een celstraf.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi meldt aan elsevier.nl dat hij Kamervragen over de kwestie gaat stellen.

De burgemeester van Rhenen, VVD’er Joost van Oostrum, antwoordt op een vraag of bewoners ook kunnen weigeren aan huiszoekingen mee te doen dat dit niet mogelijk is.

Arresteren
‘Ik snap uw emotie, maar ik raad u aan zich daar niet tegen te verzetten. Want als u dat doet, dan denk ik dat u met Koninginnedag niet in Rhenen bent, maar in het arrestantencomplex van de gemeente Utrecht, te Houten,’ zegt Van Oostrum op een bijeenkomst voor bewoners.

Vanwege het drama in Apeldoorn neemt Rhenen extra veiligheidsmaatregelen. Bewoners mogen ook hun auto’s en brommers op 30 april niet op straat parkeren en er worden extra beveiligingscamera’s geplaatst.

Ondanks het ongeluk van prins Friso wordt Koninginnedag wel gewoon gevierd, met een bezoek van de koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal.

Privacy
Vanwege de huiszoekingen nomineerde de beweging Bits of Freedom de gemeente Rhenen voor de Big Brother-award voor privacyschendingen.

De prijs ging echter naar het Korps Landelijke Politiediensten vanwege het gebruik van spyware en het hacken van hackingslachtoffers.Bron: elsevier.nl

Voeg toe aan: