Zoeken
 


Over het innerlijk kind en de wortels van zielenpijn

Laatste wijziging: dinsdag 7 februari 2012 om 09:45, 4634 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 7 februari 2012

Ik noemde in de voorgaande blogs dat veel verschillende lagen op elkaar aansluiten. In de blog *over het onbewuste en zelfwaardering* noemde ik dat we in de kindertijd veel informatie als een spons in ons opnemen. In deze fase kunnen de geconditioneerde gedachten ontstaan. Op het pad van zelfontwikkeling en groei sneuvelen er regelmatig stukjes ego. Het is in ieder geval de bedoeling van groei, om oude denkpatronen en gedachten te transformeren in nieuwe en bruikbare energie.

soulconnected

Vanuit de individuele ziel worden er ook specifieke kenmerken, geleerde lessen en ervaringen meegenomen. In de ontwikkeling van de ziel zijn meerdere levenslessen en ervaringen geleerd en opgeslagen in ‘het boek van de ziel’ : de Akasha Kronieken.

In de blog over zelfverantwoordelijkheid, vrije wil en vrijheid noemde ik de verschillende uitingsvormen van de ziel en wat er gebeurt als er daar een tekort is ontstaan.

De volgende stap in persoonlijke groei kan het besef zijn dat bepaalde oude gevoelens en patronen niet in dit leven zijn ontstaan maar in een ander leven.

De sleutel tot verwerking van oude zielenpijn ligt in de erkenning van het innerlijke kind. Veel mensen zijn in de loop van de jaren vergeten dat het innerlijke kind nog steeds een onderdeel is van het leven, van plezier, genieten en het leven ervaren als een wonder.

Het innerlijk kind is een speelse energie die zich vrij voelt van zorgen en leeft in het hier en nu. Toch zijn er weinig mensen die deze energie ook toelaten. Er wordt vanuit het groepsgeweten geleerd dat we ‘ volwassen moeten worden’ . Natuurlijk is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor het leven dat we leven, maar mijns inziens kan het nooit de bedoeling zijn om op een dusdanige manier te verkrampen en het leven alleen maar als één grote verplichting te zien.

Het innerlijke kind verstopt zich vaak op latere leeftijd als het een tijd genegeerd is. Toch blijven de onverwerkte emoties zoals pijn,verdriet, eenzaamheid, angst in het onbewuste aanwezig. Daardoor is er een energetische blokkade in het energieveld die bepaalde situaties vanuit het onbewuste aantrekken. Het doel daarvan is om de ziel bewust te maken van de les die geleerd mag worden. De blokkade wordt opgelost als de les geleerd is:).

kijk hier naar een heldere uitleg over karma en residu karma:)

De nadruk ligt op ‘mag ‘ . Ieder mens maakt zelf de keuze wanneer men wil veranderen. Hoe meer men zich open durft te stellen voor alle verschillende onderdelen van bewustzijn, des te sneller zal de persoonlijke groei zich ontwikkelen.

Soms worden verschillende situaties in het leven gecreëerd om de ziel te laten zien waar er een blokkade zit. Soms kan de wortel van die pijn/ blokkade gerelateerd zijn aan een situatie van de kindertijd. Soms kan ook het besef komen dat de wortel van onverwerkte pijn en talenten in een ander leven liggen.

Het besef van talenten zijn fijn omdat het een bepaalde ‘voorsprong’ in ontwikkeling geeft . Voorbeeld: veel nieuwetijdskinderen en lichtwerkers zijn oude zielen, ze vallen op tussen leeftijdsgenoten en komen vaak ‘ouder/ wijzer’ over dan leeftijdgenoten. Deze verworven wijsheden kunnen ze juist delen met mensen die daarvoor openstaan.

Voor onverwerkte emoties kan het lastig zijn. Juist omdat er een extra diepe laag van pijn zit dan de “alleen” de situatie (in dit leven) die voor bepaalde pijn heeft gezorgd.

Veel zielen zijn zich daar niet van bewust totdat er een bepaalde stadium van ontwikkeling is bereikt waardoor de ziel bepaalde patronen gaat herkennen van dit leven en vorige levens.

Bekende therapievormen zijn regressietherapie en hypnotherapie die vanuit deze visie kunnen werken.

Soms komen personen die in vorige levens bepaalde pijnplekken hebben gecreëerd weer terug in dit leven in een andere vorm. Soms om samen te werken om die blokkade op te lossen. Soms om weer hetzelfde patroon te creëren zodat de pijn opnieuw beleefd wordt en dan bewust los kan worden gelaten.

Door regelmatig aandacht te blijven schenken aan het innerlijke kind kan men meer innerlijke kracht en voldoening in het leven ervaren. Het innerlijke kind is ook een ‘graadmeter’ voor de ziel om te beseffen hoe het proces ‘leven’ nou echt gaat. De verbinding tussen mannelijke, vrouwelijke en innerlijk kind energie zorgen voor heelheid.

Er is verder geen persoon in de buitenwereld verantwoordelijk voor het innerlijke geluk van onszelf.

” Take time to nurture yourself and be compassionate, comfort yourself but most of all: listen to the small innervoice of your innerchild”

Blessed be en namaste!



Bron: sattvahealing

Voeg toe aan: