Zoeken
 


Droom wat je wilt

Laatste wijziging: donderdag 2 februari 2012 om 15:54, 2559 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 2 februari 2012

Zin om een keer van de Eiffeltoren te springen of een avondje met een bloedmooie vrouw door te brengen? In je dromen is alles mogelijk. Leer lucide dromen en je kunt elke droom sturen.
 
Tijdens een lucide droom weet je dat je droomt. Daardoor kun je dromen beïnvloeden en stippel je lekker je eigen avontuur uit. Leuk als je zin hebt om te bungeejumpen en in het echt niet durft. Maar lucide dromen is nog fijner als je regelmatig nachtmerries lijdt. Want tijdens zo’n bewuste droom draai je monsters eigenhandig de nek om of stop je de bliksem als een ware weergod.
 
Als je lucide droomt, ben je je dus bewust dat je droomt. Bij nachtmerries is dat wel zo relaxt. Je beseft dan dat je lekker in je bedje ligt en elk moment wakker kunt worden. Het begrip lucide betekent ‘helder’ en werd al in 1913 door de Nederlandse psychiater Frederik van Eerden geïntroduceerd. Hij verwees daarmee naar de heldere staat waar je je als dromer in bevindt.
 
Leer lucide dromen
Sommige mensen beseffen uit zichzelf dat ze dromen. Maar de meesten moeten het toch echt leren. Daar zijn een aantal technieken voor, waaronder de ‘werkelijkheidstest’. Daarbij check je overdag regelmatig of je wakker bent door jezelf een aantal vragen te stellen. Waaronder: wat ben ik aan het doen? Kan dat eigenlijk wel? Waar ben ik? Bestaat deze ruimte in het echt?
 
Overdag kom je (waarschijnlijk) tot de conclusie dat je wakker bent. Maar als je deze test regelmatig doet, komt hij op een nacht terug in je droom. Je ontdekt dat je slaapt en niets om je heen echt is. Als je je droom nu wilt beïnvloeden, beeld je je in wat je wilt meemaken. Misschien lukt het je om een stukje te vliegen. Of een krokodil te aaien? Wat zou jij in je eerste lucide droom doen?Bron: quest.nl

Voeg toe aan: