Zoeken
 


Leuven plaatst 50 camera's bij in centrum

Laatste wijziging: zaterdag 28 januari 2012 om 23:43, 3165 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 28 januari 2012

Leuven gaat op diverse plaatsen in de binnenstad in totaal een 50-tal bewakingscamera's bijplaatsen. Momenteel staan er op de Oude Markt en in de Mechelsestraat al 21 opgesteld. Nog voor de zomer zal dit aantal meer dan verdrievoudigen. Het punt over de camera's staat op de agenda van de gemeenteraad van 30 januari. Groen laat alvast fors protest horen.

De nieuwe bewakingscamera's zullen geplaatst worden in de Diestsestraat, de bekendste winkelwandelstraat van Leuven, in de Tiensestraat in de omgeving van de fakbars, aan het Fochplein, in de Naamsestraat ter hoogte van de verbindingsstraten met de Oude Markt en in de Muntstraat. De plekken werden geselecteerd door de lokale politie die met behulp van de camera's efficiënter problemen wil aanpakken zoals overlast en gauwdiefstallen, of beter grote evenementen wil monitoren.

Fortuin

In een reactie stelt Groen Leuven dat de zware investering van 960.000 euro in deze nieuwe apparatuur - plus een jaarlijks bedrag van 82.000 euro voor onderhoud - niet opweegt tegen het resultaat. Volgens Groen hebben de bewakingscamera's geen ontradend effect en zijn ze alleen nuttig bij het helpen identificeren van daders en om politiepatrouilles te sturen naar plaatsen waar zich incidenten voordoen.

Meer criminaliteit

Zo is het vandalisme en agressie op de Oude Markt ondanks de aanwezigheid van camera's doorheen de jaren alleen maar toegenomen. De partij vindt doelgerichte acties van politie veel efficiënter en goedkoper. (belga/ep)



Bron: hln.be

Voeg toe aan: