Zoeken
 


Deja-vu’s, het resultaat van astrale projectie? Een zeer interessante theorie.

Laatste wijziging: dinsdag 17 januari 2012 om 09:48, 3433 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 17 januari 2012

Deja-vu's, het resultaat van astrale projectie? Een zeer interessante theorie.

Velen van ons hebben wel eens een deja-vu ervaren; je bent op een plek waar je nog nooit geweest bent, en toch heb je het gevoel er al eerder te zijn geweest, je herkend een bepaald gebouw dat je eigenlijk nog nooit hebt gezien, of een persoon, of een handeling. Zou dit eventueel een resultaat kunnen zijn van astrale projectie? Misschien.

Astrale projectie is een van die termen die voor elk mens iets anders kan betekenen.

Voor sommigen betekent het uit je fysieke lichaam 'stappen', om als een soort van geest de wereld te verkennen, door muren en deuren kunnen lopen, onzichtbaar voor diegenen die nog steeds zitten opgesloten in solide vlees.

Weer anderen zien het als een projectie van het bewustzijn naar een geheel andere wereld, de fabelachtige astrale vlakte, waar de normale wetten der natuur niet gelden, en ze allerlei interessante, bizarre ervaringen opdoen.

Het concept van astrale projectie is niet iets nieuws, het ligt diep geworteld in wereldwijde, religieuze verslagen over het leven na de dood, waarin de 'zielenreis' of de ascentie wordt beschreven in termen als een buitenlichamelijke ervaring, waarin de spirituele reiziger het fysieke lichaam verlaat, en zich in zijn of haar astrale/droomlichaam transporteert naar 'hogere' werelden. Het wordt ook wel geassocieerd met bijna dood ervaringen, en wordt frequent gerapporteerd als een spontane beleving tijdens slaap en dromen, operaties, ziekte en sommige vormen van meditatie. Het bestaat al vele duizenden jaren en werd beoefend in o.a. het oude Egypte, China, Japan, India, en door de Inuït. 

Stel je eens voor dat wij, wanneer we gaan slapen 's avonds, ons fysieke lichaam achterlaten. Je denkt dat je droomt, terwijl je eigenlijk gewoon buiten je lichaam aan het rondtoeren bent over de 'astrale vlaktes'...

Is het je wel eens opgevallen dat wanneer je valt in je droom en je de 'grond' raakt, je altijd snel wakker schrikt? Je astrale lichaam die met een ruk weer terugkeert naar zijn of haar fysieke plek?

Er zijn verschillende vormen van astrale projectie bekend, ik zal hieronder de twee meest voorkomende beschrijven.

Astrale projectie;

De reiziger bevindt zich in een wat lijkt, reëel domein, (analoog aan de 'andere werelden' die worden ervaren door traditionele volken), die geen parallel vertonen met een fysieke plek of bewuste realiteit; beschreven door New Agers en occultisten als de astrale vlakte.

De omgevingen hier kunnen variëren van bevolkt tot onbevolkt, kunnen kunstmatig of natuurlijk zijn, compleet abstract, of prachtig mooi zijn, maar ook afschrikwekkend eng. Hier gelden de fysieke wetten der natuur niet, mensen kunnen er vaak zweven of vliegen. De kwaliteit van de fysieke details variëren van grof, deprimerend en ongedetailleerd tot zeer kleurrijk, levendig en fascinerend, zoals beschreven door Robert Bruce in zijn boek Astral Dynamics.

Reizigers kunnen van de ene wereld naar de andere reizen. 'Projectoren' kunnen toegang krijgen tot visioenen over het verleden of de toekomst, en vandaar uit zelfs toegang verkrijgen tot de Akashic Records. Er wordt gezegd dat ruimte en tijd niet bestaan op de astrale vlakte, noch binnen de hogere vlaktes/dimensies.

Maar er wordt geen uitleg gegeven over hoe vormen en complete leefomgevingen kunnen bestaan zonder ruimtelijke dimensies, of hoe het kan dat een opeenvolging van gebeurtenissen bestaan zonder dat er tijd is. Vele reizigers delen de theorie dat mensen wanneer ze dromen, eigenlijk naar de astrale werelden reizen, onbewust, en (zoals wordt vermeldt in het boek Astral Dynamics) dat reizigers vermeldt hebben dromers te zien die hun droomscenario's uitvoeren op de astrale vlakte zonder zich bewust te zijn van de omvangrijke en gevarieerde non-fysieke omgeving waarin ze zich bevinden.

Etherische projectie.

Het traditionele begrip van buitenlichamelijke ervaringen houdt in, dat de projector(de reiziger), rond beweegt in een (meestal onzichtbaar) geestachtige vorm; het etherisch lichaam, in de 'normale', fysieke realiteit. In tegenstelling tot astrale projectie.

Veel mensen verwarren dit fenomeen met astraal reizen, hoewel etherisch reizen hoofdzakelijk gerelateerd is aan wat fysiek kan bestaan en wat al bestaat. Tijdens dit soort ervaringen zijn er geen gefantaseerde werelden, of zelfgecentreerde ontmoetingen met fabelachtige wezens. Een grote meerderheid van etherische projectie kan gevalideerd worden. Dr. Charles Tart heeft vele experimenten uitgevoerd waaruit geconcludeerd kon worden dat de proefpersoon onmogelijk de ervaring had kunnen verzinnen. Wederom in tegenstelling tot astrale projectie waarbij de ervaring conceptueel is.

Volgens een aantal wetenschappers dient het etherische 'dubbel', (energielichaam) als medium tussen de astrale en fysieke werelden. Het etherisch dubbel bestaat naast het fysieke lichaam en is een blauwdruk waarnaar het dichte fysieke lichaam gebouwd is. Het is de verdeler van de levensenergie van de zon, en de plaats waar zich de chakra's zouden bevinden. Het etherisch lichaam bevindt zich ook grotendeels in nabijheid van het fysieke lichaam, anders dan het astraal lichaam. Het etherisch dubbel zou, in tegenstelling tot het astraallichaam, wel een massa hebben. Een zekere Dr. MacDougall van het Massachusetts General Hospital mat hiervoor in het begin van de 20e eeuw een waarde van ongeveer 70 gram. Anders geformuleerd: het etherisch dubbel zou ongeveer 1/1000e van ons lichaamsgewicht wegen.

Techniek voor het astraal projecteren.

Voor diegenen onder jullie voor wie dit onderwerp nieuw is, wil ik benadrukken dat het compleet veilig is. Er zijn miljoenen schriftelijke en mondelinge registraties van mensen die astraal geprojecteerd hebben sinds het begin der tijden, en geen van hen heeft hier lichamelijke of geestelijke hinder van ondervonden. Wetenschappers blijven er met elkaar over debatteren of astrale projectie nu plaats heeft in de realiteit, een interne droomwereld waarin gebruik wordt gemaakt van helder dromen, of in een of andere etherische dimensie. Alleen verder onderzoek en experimenten, zal de aard van dit buitenwereldse fenomeen onthullen.

Basis meditatie gids voor astrale projectie.

Stap 1: Bewust ontspannen.

Voor het trainen van astrale projectie is een donkere en stille omgeving nodig, bijvoorbeeld een slaapkamer. Zorg er voor dat er geen afleiding is en dat je er de tijd voor neemt. Ga liggen met je armen en benen uitgestrekt, je handpalmen naar boven gericht en je hoofd ontspannen. Concentreer je met gesloten ogen op het nemen van lange, rustige ademteugen.

Beginnend bij je tenen en van daaruit de rest van je lichaam, span je elke spiergroep even kort aan en ontspant die vervolgens weer, eindigend bij je gezicht. Stel je voor dat elk lichaamsdeel vormloos wordt wanneer het ontspannen is. Probeer niet te bewegen.

Neem vijf tot vijftien minuten in acht om dit proces van ontspanning effectief te laten zijn.

Na twee weken dagelijks bovenstaande ontspanningsoefening te hebben gedaan ben je klaar om over te gaan naar de volgende stap. Maar blijf ook daarna dagelijks deze ontspanningsoefening uitvoeren als onderdeel van de training.

 Stap 2: Visualisatie.

Het is volledig normaal dat gedachten en dagdromen je meditatieve staat onderbreken, schuif ze gewoon zacht aan de kant en concentreer je weer op een rustige ademhaling. Visualiseer dat je in een auto zit en richting de horizon rijdt. Focus op je uitzicht terwijl je langs een ononderbroken witte lijn op het midden van de weg blijft reizen. Stel je voor dat je lichaam fysiek beweegt en wegzweeft naar een plek ver weg aan de horizon. Houdt je lichaam helemaal stil en ontspannen.

Er zijn vele visualisaties mogelijk zolang je maar zweeft, drijft, of zinkt. Dit maakt het je bewustzijn mogelijk om uit het lichaam te glijden. Haal al je concentratie weg van je fysieke lichaam terwijl het stil en ontspannen ligt op het bed, en elimineer alle ongewilde gedachten of innerlijke dialoog.

Stap 3: Vibrationele staat.

Wanneer je bewustzijn afdaalt in een meditatie die diep genoeg is, zal de vibrationele staat beginnen. Probeer kalm te blijven want dit kan overweldigend of spannend zijn. Dit is je kans om uit je lichaam te bewegen door of te glijden of zinken, of visualiseer gewoon een andere plek (de woonkamer, het dak, of dat je over je stad zweeft). Sommige mensen vermelden dat wanneer je terugkijkt naar je fysieke lichaam, de buitenlichamelijke ervaring snel eindigt. Dus probeer te voorkomen dat je terugkijkt.

De vibrationele staat kan klinken als gezoem of 'witte sneeuw' (tv). Het wordt vaak vergezeld door een sensatie van complete verlamming, die slechts een paar seconden duurt. Het verdwijnt wanneer het fysieke en astrale lichaam van elkaar gescheiden worden. Eenmaal uit je lichaam wordt astrale projectie bereikt door de kracht van je bewustzijn, en kun je jezelf projecteren naar elke locatie die je maar voor mogelijk kunt houden.

 

Liefde en licht.

 

Marieke Pril.          

 Bron: mariekepril

Voeg toe aan: