Zoeken
 


Al 50 meldingen corrupte politici Noord-Holland

Laatste wijziging: woensdag 11 januari 2012 om 23:30, 2652 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 11 januari 2012

Verschillende bestuurders en politici in de provincie Noord-Holland worden door ambtenaren verdacht van corruptie of het aannemen van gunsten van zakenpartners. Bij de driekoppige commissie die integriteitsschendingen onderzoekt zijn tot nu toe meer dan vijftig meldingen binnengekomen, zegt voorzitter Hans van den Heuvel woensdag in de Volkskrant.

Onder degenen die worden verdacht zijn ook oud-bestuurders. De commissie is ingesteld naar aanleiding van de affaire rond voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Hij wordt sinds september 2010 verdacht van omkoping en corruptie.

De meldingen bij de commissie gaan niet alleen over Hooijmaijers, zegt Van den Heuvel. Ook andere gedeputeerden en leden van de provinciale staten worden verdacht. De commissievoorzitter wil in de krant geen namen noemen of zeggen waar de meldingen over gaan. Wel noemt hij vijftig meldingen ‘veel’. Er is volgens hem veel werk te doen om de onderste steen boven te krijgen. Het onderzoek richt zich onder meer op aankopen van onroerend goed waarbij de provincie tussen 2003 en 2011 betrokken is geweest.

De zogenoemde operatie Schoon Schip moet voor de zomer worden afgerond.Bron: enkhuizenaanzee.nl

Voeg toe aan: