Zoeken
 


Zelfwaardering en de voorouders

Laatste wijziging: dinsdag 13 december 2011 om 10:04, 4507 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 december 2011

In de voorgaande blogs omschrijf ik in het kort het proces wat veel mensen meemaken in de kindertijd: namelijk de vorming van de identiteit. Wanneer er tekorten ontstaan probeert het ego dat tekort te compenseren door de overhand te nemen.

De eerste stap naar heel worden is herkennen wat de kwetsbare punten zijn. Daarna komt het erkennen: eerlijk kijken en verantwoordelijkheid nemen voor dit onbewuste patroon. Als men dat WIL ontstaat er vanzelf ruimte om die kwetsbare plek te accepteren. Pas na acceptatie van deze oude patronen en de wil om dit te veranderen ontstaat er ruimte voor verwerking.

Als de pijn, verdriet, boosheid, teleurstelling of andere emoties daadwerkelijk zijn aangekeken en verwerkt, kan men het proces en dit oude patroon loslaten.

True beauty is shining from the inside to the outside:) 
This will also happen with men!:) People are equal 2 each other:)

Zelfwaardering is iets wat veel mensen nooit hebben geleerd. Vroeger  (en nu nog steeds) wordt er gekeken wat voor opleiding men heeft gehad, hoeveel geld men verdient, in welke auto men rijdt, in wat voor huis iemand woont, wat voor gadgets iemand heeft etc.

Veel mensen leven met het idee dat ze pas ‘mens’ zijn met mooie, dure spullen, het nieuwste kapsel, het mooiste mobieltje, de bestbetaalde baan.

Zelfwaardering komt uit het hart. Als je gelukkig bent met jezelf, wie je bent, als je hebt geleerd van de lessen die je bent tegengekomen, als je persoonlijk gegroeid bent door de dingen die je hebt meegemaakt, als je zelfbewust in het leven staat, dan mag je jezelf best waarderen. Dat is iets wat veel ouders niet konden meegeven aan hun kinderen.

Als de kinderen volwassen zijn geworden, vinden ze het vaak moeilijk om dat tegen zichzelf te zeggen. Toch is dat de eerste stap voor innerlijke kracht: Jezelf erkennen en waarderen zoals je zelf bent, zonder dat je een ander nodig hebt die het tegen je zegt.

Toch staat er in het DNA , het stukje groepskarma, groepsgeweten ‘geschreven’.  De voorouders van wie we afstammen hebben bepaalde codes aan ons overgedragen. Vroeger hadden de mensen weinig vrijheid, was er nog geen internet of tv. Men voerde oorlogen tegen anders denkenden, stopten bijzondere mensen in het circus als kermisattractie enz. Het was vaak een gewoonte om als ‘kuddedieren’ te leven. Mensen die ‘out of the box’ dachten werden gevreesd, bestraft, verstoten etc.

Dit oeroude gedrag wat eigenlijk niets anders is dan beperkt denken en vaak ego gedrag, zit nog als restant energie in het DNA.

Het vraagt om reiniging. Veel mensen beseffen niet dat ze soms ook de energie meedragen van de gevolgen van de keuzes die de ouders/ voorouders in hun leven hebben gemaakt.

In de afgelopen 2 jaar ontmoette ik mensen die mij verder hebben geholpen in het begrijpen van dit onderdeel wat ook zeker belangrijk is in het leven. Het heeft mij veel wijsheid en inzichten gebracht en ik ben hem dankbaar voor de lessen die ik van hen mocht leren.

Blessed be:) 



Bron: sattvahealing.wordpress.com

Voeg toe aan: