Zoeken
 


Occupy Amsterdam groeit uit zijn voegen

Laatste wijziging: donderdag 20 oktober 2011 om 19:54, 3342 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 20 oktober 2011

AMSTERDAM - Het Beursplein in Amsterdam raakt vol nu het tentenkamp van de protestbeweging Occupy meer dan 100 tenten telt.

Donderdag worden algemene tenten vervangen en wordt het kamp op een nette manier opnieuw geordend zodat er meer ruimte overblijft voor het publiek dat overdag langskomt, zei een woordvoerder van Occupy Amsterdam.

"We willen de uitstraling van een transparant actiekamp en niet van een festivalterrein waar alles kriskras door elkaar staat." Veel tentjes moeten donderdag in de loop van de dag tijdelijk wijken voor de herschikking.

Donker hol
De openbaar toegankelijke legertent wordt afgebroken, omdat deze door de deelnemers als een donker hol wordt ervaren. Er komt een lichtgekleurd exemplaar voor terug "zodat we elkaar tijdens de discussies weer kunnen zien", aldus de initiatiefnemer van de operatie.

Aan eten is geen gebrek in het Amsterdamse tentenkamp, want de betogers krijgen volop donaties van sympathisanten. Overdag zijn er verschillende discussiegroepen. Zaterdag houden de betogers in Amsterdam een protestmars vanaf het Beursplein naar De Nederlandsche Bank.Bron: destentor.nl

Voeg toe aan: