Zoeken
 


Hond blijkt melkkoe

Laatste wijziging: woensdag 19 oktober 2011 om 08:53, 2877 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 19 oktober 2011

AMSTERDAM -  De trouwe viervoeter wordt door meerdere gemeenten gebruikt als melkkoe om hun begroting van 2012 sluitend te krijgen. De lasten worden door sommige gemeenten zelfs verdubbeld.

De gemeente Rhenen is bijvoorbeeld voornemens om volgend jaar de hondenbelasting te verdubbelen.

Nadeel

„We komen geld tekort”, geeft VVD-wethouder Van den Berg ruiterlijk toe. „Er is altijd iemand die het nadeel van bezuinigingen moet ondervinden en in Rhenen zijn dat hondenbezitters.” De hondentaks stijgt volgend jaar van 54 euro naar 110 euro.

„Poep op de stoep, dat kunnen ze krijgen”, zucht Robert Jan de Bruin over het voornemen van de gemeente Rhenen om de hondenbelasting per 1 januari met ruim honderd procent te verhogen. Hondenliefhebbers worden gediscrimineerd, meent De Bruin, eigenaar van een hondensportschool in de Utrechtse plaats. Het is niet de enige gemeente in geldnood die de hond bij de staart pakt, zo blijkt uit een rondgang van deze krant.

Noot redactie:

Toch belachelijk dat de gemeentes open en bloot toe geven dat ze gewoon geld nodig hebben. Het gaat helemaal niet om de poep op de straat...wederom het zelfde liedje. They need money. Moeten de burgers maar constant boeten voor het wanbeleid van Gemeentes en overheden?Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: