Zoeken
 


De Gizeh-boodschap

Laatste wijziging: dinsdag 18 oktober 2011 om 15:57, 3371 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 18 oktober 2011

 

Bovenstaande video betreft een uitzending van het programma Healing Sound Movement tv van presentator John Consemulder voor Duurzaam24.tv. De opnames voor deze uitzending zijn op woensdagmiddag 12 oktober 2011 gemaakt in Langbroek (Utrecht).

De video bestaat uit drie delen. Het eerste deel (2½ minuten) bevat de opening door John. In het tweede deel (van 35 minuten) is een Engelstalige presentatie van Johan Oldenkamp te zien. Daarin legt Johan uit welke boodschap de piramidebouwers ongeveer 13.000 jaar geleden hebben verstuurd aan de mensheid van nu. Een samenvatting van deze onthulling is te lezen in een kort online document (Nederlands, Engels). Deze samenvatting is gebaseerd op het nieuwste boek van Johan, getiteld 'Wakkere Wetenschap', dat vanaf november verkrijgbaar is via Frontier Bookshop. De e-book-versie voor de iPad is nu al beschikbaar (klik daarvoor hier).

Het derde deel (van ruim een half uur vanaf ongeveer 38 minuten) bevat een interview met Johan door John naar aanleiding van deze presentatie.

Zeist, maandag 17 oktober 2011

Pateo.nl

 

Naschrit:

•1.    Helaas bevat de presentatie een storende fout. De correcte hoogte van de Grote Piramide was 280 cubits. Door twee maal de basis (2 × 440 cubit) te delen door de hoogte (280 cubit) krijgen we een goede benadering van Pi. Bekijk anders even de samenvatting, indien dit niet duidelijk is.

•2.    Verder heb ik het idee van basisinkomen genoemd voor mensen die nog geen helder beeld hebben hoe het straks verder kan gaan. Uiteraard ben ik op de hoogte van andere ideeën. Wanneer het straks Licht is zal het als vanzelf duidelijk worden hoe we dit gaan oplossen. Laten we ons daarom nu niet verliezen in een zoveelste stammenstrijd over hoe het moet. Dat hebben we nu wel gehad.

•3.    Wat velen zich wellicht niet helemaal realiseren, is dat de piramidebouwers naast Pi (en Phi en nog veel meer), ook de meter hanteerden als ruimtemaat, een maat die wij nog maar een paar honderd jaar kennen.Bron: pateo.nl

Voeg toe aan: