Zoeken
 


Hero Fruit & Co, helemaal geen vers fruit?!

Laatste wijziging: zondag 9 oktober 2011 om 18:40, 2474 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 9 oktober 2011

(Novum) Utrecht - Fruit&Co van Hero is geen vers vruchtensap, zoals de makers beweren, maar een mix van concentraat, sap, verdikkingsmiddelen en aroma's. Dat concludeert consumentenorganisatie Foodwatch dinsdag.

Foodwatch hekelt de 'verzinsels' die Hero rondom het product in de wereld brengt. Als voorbeeld noemt de organisatie de claim op het etiket dat het sap 'voor je weerstand' zou zijn. Hierbij wordt bewust vermeden het 'goed voor je weerstand' te noemen, omdat het product niet voldoet aan de eisen die de Europese voedselautoriteit daaraan stelt, aldus de consumentenorganisatie.

Verder wordt het verdikkingsmiddel dat Hero gebruikt door de makers Bifido-vezel genoemd. Dit type vezel blijkt echter geen enkel bewezen effect te hebben op de weerstand. Wel krijgt een deel van de consumenten last van winderigheid na inname.

Ook vindt Foodwatch de claim over toegevoegde vitamines onzin. De fabrikant beweert daarover dat dit er vanwege de weerstand in is gestopt, maar vitamine A en C worden in het drankje gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. Ten slotte is ook de dosis suikers in het sap veel hoger dan de verpakking doet vermoeden.

"Je denkt misschien dat je een gezond sapje koopt. Maar als je de ingrediënten nauwkeuriger bekijkt, zie je dat Hero beter voor zichzelf zorgt, dan voor de klant", vindt Foodwatch-directeur Bart van Opzeeland.

Bron:

www.novumnieuws.nl


Noot redactie:

Tja wie gelooft de reclame en televisie nou nog tegenwoordig. Fruit&Co dure rotzooi noem ik het.

En zo verschilt de definitie van biologisch ook nog wel eens. En wat dacht je van 0% vet en 0% suiker whahhaha om in je broek te pissen van het lachen. Ze manipuleren je overtuigen laten je iets geloven wat je helemaal niet wil geloven en praten je normen en waarden aan die je helemaal niet van je zijn. En dan komen ze met een mooi product of gebeurtenis en de mensen gaan het allemaal kopen of naleven. Dat er nog zoveel mensen intrappen.. wonderbaarlijk .. :-)Bron: earth-matters.nl

Voeg toe aan: