Zoeken
 


Occupy wall Street is nu Occupy Amsterdam / Den haag

Laatste wijziging: dinsdag 4 oktober 2011 om 09:08, 3270 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 4 oktober 2011


Het Occupy Wall Street protest in New York wordt steeds groter. Afgelopen weekend pakte de politie 700 demonstranten op toen ze de Brooklyn Bridge blokkeerden. Gezamenlijk zijn de demonstranten boos op de machtige bedrijven en de regering, maar ieder om heel verschillende redenen.

Het protest was maanden geleden al georganiseerd door Kalle Lasn, mede-oprichter van het magazine AdBusters. Via Twitter, #occupywallstreet, en een actiewebsite riep hij mensen in juli al op om een vreedzame sit-in te houden in het financiële hart van New York. De actie ging in augustus echt lopen toen de hacktivistengroep Anonymous zich ermee bemoeide en iedereen in een video opriep om mee te doen.

Waarvoor maakt niet uit
“Miljoenen mensen in dit land hebben geen baan”, zegt een van de actievoerders. “En 1 procent van de mensen heeft 99 procent van het geld.” Een ander schreeuwt over het opwarmen van de aarde en weer iemand anders vindt dat benzine goedkoper moet worden. Een nieuwe demonstrant werd ingewerkt door iemand die er al stond: “Het maakt niet uit waar je tegen bent, zolang je maar demonstreert!”

De demonstranten mogen dan verdeeld zijn. De organisatie wordt steeds beter. Via social media worden steeds meer mensen bij de protesten betrokken en er wordt ook nog dagelijks een krant uitgegeven. The Occupied Wall Street Journal. De demonstranten worden onder andere gesteund door documentairemaker Michael Moore en Oscar-winnaar Susan Sarandon.

Op 15 oktober is er een wereldwijde actie naar aanleiding van Occupy Wall Street. Op internet wordt een virtuele mars gehouden en in meerdere wereldsteden worden protesten georganiseerd. Op 15october.net staan de acties aangekondigd. “Het is tijd om samen te komen, het wordt tijd dat ze luisteren, Iedereen ter wereld, STA OP!” staat er in de kop. In Nederland worden er acties in Amsterdam en Den Haag georganiseerd.

Bron: mediaenkranten.nl

Occupy Den Haag :

Tijd : zaterdag 15 oktober om 12:00
Locatie: Binnenhof

facebook Event

Occupy Amsterdam:

Tijd: zaterdag 15 oktober om 12:00
Locatie: Beursplein

Facebook Event

Voeg toe aan: