Zoeken
 


Vergeving

Laatste wijziging: dinsdag 6 september 2011 om 16:12, 2697 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 6 september 2011

 

Een vergeving voor jezelf benadrukt wijsheid en inzicht. Waarom vergeven wij iemand die ons wat heeft aangedaan. Dit doen wij alleen voor onszelf, want door een vergeving kunnen wij, datgene dat is voorgevallen loslaten. Want als wij denken dat iemand ons iets heeft aangedaan, is het vaak zo, dat dié persoon daar zelf niets van afweet. Dit komt doordat die persoon het niet zo ervaren heeft zoals jezelf. Het is dan ook moeilijk om deze persoon er dan later mee te confronteren, want deze persoon begrijpt dan echt niet, waar het dan over gaat. Door een vergeving kunnen wij die emoties er zelf van losmaken.

Als wij erg 'gevoelig' zijn voor bepaalde uitingen, dan is dit óns eigen probleem, dan kunnen wij niet tegen kritiek. Als wij wéten dat goedbedoelde woorden ons juist verder helpen, andere mensen zien vaak beter wat fout is met ons dan wij zelf. Luister naar goed bedoelde kritiek. Directe reacties brengt ons uit balans, want daar hadden wij natuurlijk niet op gerekend, dus het overviel ons. Maar die persoon bedoelde het echt goed, maar nu zien wij al, dat wij direct in de verdediging gingen. Ben niet bang om kritiek te krijgen en als wij echt niets met die kritiek of goede woorden kunnen doen, wees dan zo wijs en denk dan: met deze woorden kan ik niets en laat het dan los. Maar laat toch niet je hele leven op zijn kop zetten, om een paar uitlatingen. Verbreek je een vriendschap door alleen om bepaalde uitingen, NEE sta altijd boven negativiteiten.

Als er iets ernstig is gebeurd, kan een vergeving de eerste stap zijn, om dit gevoel over een bepaald probleem los te laten. Neem nu zelf het initiatief om dit uit liefde voor jezelf te doen. Liefde voor onszelf uit zich, door OP te komen voor ons eigen belang. Wij hoeven niet meer met deze vervelende gevoelens te zitten en daarna zullen wij merken dat wij alles los kunnen laten. De bedoeling van deze vergeving is, dat wij deze vrijheid gecreëerd hebben voor onszelf. Het is moeilijk, waar trekken wij een lijn, maar denk dit, het is het altijd waard om deze stap te doen voor onszelf en daarna voelen wij ons veel beter.

Een vergeving is een geestelijk gebeuren en kunnen wij ook voor onszelf doen. Vergeving is de hoogste vorm van zelf liefde. Eenmaal dit gedaan hebbende, kunnen wij de negatieve energie er van los laten en dan voelen wij ons bevrijdt van negatieve schuldgevoelens. Vergeving doen wij met onze Geestelijke innerlijke Krachten.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: