Zoeken
 


Leven naar je hart

Laatste wijziging: maandag 5 september 2011 om 09:35, 3254 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 5 september 2011

De natuur groeit en bloeit is nooit hetzelfde en gaat mee met de seizoenen. De natuur staat nooit stil en verandert continu. Het gaat precies zoals het behoort te zijn in z’n eigen perfecte ritme. Ook dieren zijn van nature helemaal zichzelf en vol met energie en liefde.

Zo behoort ook de mens te zijn. Als wij leven naar ons hart luisteren wij steeds naar ons innerlijk die ons de weg wijst. Dan blijft niets hetzelfde, want er is groei en verandering. Een mens dient te groeien en te ontwikkelen net als de natuur, dat is een natuurlijke staat van zijn. Zodoende dat het leven ook nooit saai wordt. Want er is continu stroming en vernieuwing. Gisteren is voorbij en oud nieuws. Wat gisteren voor je werkte, hoeft morgen niet meer voor je te werken. Wij behoren niet statisch, lusteloos en onverschillig te zijn of op de automatische piloot te leven, met een groot gebrek aan levenslust.

Wij zijn steeds meer van dit natuurlijke ritme af komen te staan en zijn steeds minder waarachtig geworden. Waarachtigheid is iets wat steeds meer gaat spelen in deze nieuwe tijd. Waarachtigheid betekent: echtheid, authenticiteit, zuiverheid, zijn zoals het bedoeld is. Zonder maskers, zonder leugens, vertrouwen op dat alles er voor ons is én op het perfecte tijdstip.

Velen van ons leven een leven die wij als waarheid aannemen. Het hoort zo, we weten niet beter en als je het wel beter weet niet de weg kunnen vinden om het anders te doen. Dat je ook zoveel mogelijk kunt leven zoals jij dat wilt. Uiteraard zonder daarbij een ander schade toe te brengen.

Iedere dag weer werken, geld verdienen hoort erbij, anders kun je je lasten niet betalen. Maar hoe verdien je jouw geld? Heb je er ooit bij stil gestaan dat je geld kunt verdienen met iets wat je leuk vind? Dat je iets kunt doen waar je blij van wordt en wat een meerwaarde geeft aan de wereld? Dat het je energie geeft i.p.v. dat het je energie ontneemt? Hoeveel mensen werken liever helemaal niet of puur voor het geld? Zonder passie, met veel weerstand of zijn verslaafd aan geld? Maar ja, het zijn toch weer centjes! Ook al hebben zij nog zo’n hekel aan hun werk…..
Stel je voor dat je mensen om je heen hebt die meer zijn zoals jij bent. Waarbij je jezelf kunt zijn? Zonder maskers, zonder manipulatie, zonder strijd, maar in waarachtigheid.

Stel je voor dat je op een plek kunt wonen die beter bij je past en meer resoneert met wie jij bent? Waarvan je blij wordt en je hart van open gaat? Waar dat dan ook is voor jou.

Hoe doe je dat? Het is niet meer dan herkennen van wat in je zit en daarnaar leven. Herken eerst wat je niet meer wilt en vervang dat door dat wat je wel wilt. Luister naar de signalen van je hart, kijk naar waar je blij van wordt en laat vallen waar je niet blij van wordt. Zo simpel is het. Iedereen weet wat hij mooi of lelijk vindt, waar hij gelukkig of verdrietig van wordt. En als jij verandert kan het gebeuren dat bepaalde situaties of mensen niet meer bij je passen. In plaats daarvan trek je aan wat nu beter bij jou past en wie jij nu bent. En ben je weer een stukje dichter bij waarachtig zijn.

Niets komt aan waaien in het leven. Soms moeten eerst weerstanden en angsten overwonnen worden. Er zullen beren op de weg komen. Negatieve overtuigingen zorgen ervoor dat je niet verder komt, stagneert en je ideeën laat vallen.

Een positieve levenshouding zorgt voor die energie die nodig is om te bewerkstelligen wat jij wilt. Het is opbouwend i.p.v afbrekend. Ondanks dat je beperkingen tegen komt.

Wij hebben allemaal een mooi licht in ons, noem het inspiratie, de heilige geest of hoe je dat ook wilt noemen. Dit zorgt ervoor dat jij jezelf iedere dag opnieuw motiveert. Dat je niet gepusht hoeft te worden om iets te doen, maar je het uit inspiratie zélf doet. Het is je drive, je waakvlam van je ziel die altijd brandt. En als deze continu aangewakkerd wordt ben je vol leven,vitaliteit, inspiratie, positiviteit, passie en leef je jouw leven zoals jij dat wilt. Maar als die vlam dooft ben je uitgeblust, negatief, lui en doelloos.

De wereld heeft licht nodig en dat begint op microniveau, bij onszelf. Iedere dag kunnen wij weer dat verschil maken. Voor ons eigen gevoel van welzijn en iedereen om ons heen. Leef je leven!

 

Warme groet; Edith,

Attentie: aquariusage.comBron: betrouwbaarmedium

Voeg toe aan: