Zoeken
 


Cranberries tegen blaasontsteking

Laatste wijziging: maandag 29 augustus 2011 om 09:16, 3984 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 29 augustus 2011

Aangezien Beauty niet alleen aan de buitenkant zit, maar ook aan de binnenkant zit en een vriendin van mij last had van een blaasontsteking leek het mij een goed idee om hier een artikel over te schrijven.

Blaasontsteking komt veel voor, vooral bij vrouwen. Vrouwen hebben een kortere urineweg dan mannen, waardoor een vijandige bacterie makkelijker in de blaas komt. Daar kan deze een infectie veroorzaken. Een op de vijf vrouwen heeft chronische blaasontsteking: een ontsteking die minimaal een keer per jaar terugkeert. Bij een blaasontsteking worden meestal antibiotica voorgeschreven. Het is niet goed voor je lichaam om vaak aan de antibiotica te gaan. Als je dit tevaak gebruikt is er een grote kans dat je lichaam er later  niet meer op reageert. Het beste is om je lichaam op een natuurlijke wijze te genezen, kijk hieronder voor de tips!

Als je een blaasontsteking heb, kun je dit vaak op een natuurlijke wijze genezen. Vroeger toen ze nog geen antibiotica had, gebruikte de mensen cranberry om urineweginfectie te voorkomen en te behandelen.

Hoe kan dat?
Cranberry's staan bekend om hun positieve invloed op de blaasfunctie. De bessen van de cranberry's zijn ontzettend zuur, zo zuur dat ze de bacterien uit je urine doden. Bacteriën in de blaas die blaasontsteking veroorzaken, gedijen een stuk minder goed door die zuren.

Hoe voorkom je een blaasontsteking?
Eet regelmatig cranberry's, als je dit niet lekker vind. Drink dan regelmatig een cranberry sap. Ocean Spray Cranberrysap vind ik zelf erg lekker,  deze kun je bij de supermarkt halen zoals AH, C1000 of bij de superboer. Ook heb je een cranberry sap van Healthy People , deze is vers en ook erg lekker.  Ik drink 's avonds tijdens het eten vaak een glas cranberrysap, niet omdat het gezond is maar ook omdat ik het lekker vind.  Als je regelmatig cranberry sap drinkt voorkom je ook een blaasontsteking. Het is altijd fijn om het te voorkomen, zo hoef je ook niet aan de antibiotica kuur.

De cranberry bruistablet
Is een cranberry tablet die je oplost in mineraal water. Zodra het tablet helemaal is opgelost kun je dit opdrinken. Heb je een blaasontsteking drink dan elke dag minimaal een opgeloste bruistablet en min. 2 liter cranberry sap. De cranberry bruistabletten kun je bij de drogisterij kopen voor een euro.


Hoe smaakt cranberry sap?
Cranberry's in het algemeen is erg zuur. Niet echt lekker! Om ze lekker te maken worden ze vaak gekookt met suiker, zo zijn ze een stuk minder zuur en bitter. Cranberry sap is een wondermiddel voor veel vrouwen, het is niet alleen gezond maar ook erg lekker!

Naast de cranberry sappen heb je ook cranberry jam, cranberry tabletten, cranberry snoepjes. Kortom Cranberry is hot!Bron: thebeautymusthaves.com

Voeg toe aan: