Zoeken
 


Kwart bloeddonoren overweegt te stoppen

Laatste wijziging: maandag 29 augustus 2011 om 09:10, 2623 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 29 augustus 2011

AMSTERDAM - Een kwart van de Nederlandse bloeddonoren overweegt om te stoppen met bloed geven. Zij willen daarmee protesteren tegen de hoge salarissen van de bestuurders van de landelijke bloedbank Sanquin.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Veel donors zeggen om deze reden al te zijn gestopt.

Bijna alle bloeddonoren ergeren zich aan de hoge salarissen. Zo'n 94 procent vindt dat de leden van de raad van bestuur niet meer mogen verdienen dan de balkenendenorm van 190 duizend euro.

Op dit moment verdient de bestuursvoorzitter bijvoorbeeld bijna drie ton. Ruim 79 procent vindt het een schande dat de bestuurders zoveel verdienen terwijl de donoren helemaal geen vergoeding krijgen.

Tijdelijk stoppen

De Landelijke Vereniging van Bloed- en Plasmadonoren (LVB) overweegt bloeddonoren te adviseren om tijdelijk geen bloed te geven. Iets meer dan de helft van de 2500 ondervraagden zegt de actie niet te ondersteunen. De patiënten mogen niet de dupe worden, zeggen zij.

Een woordvoerder van Sanquin zegt in EenVandaag dat er niet in het openbaar over het salaris van de bestuurders moet worden gediscussieerd.


Noot redactie:

Niet alleen verdienen de bestuurders veel geld ook het bloed wat mensen gratis doneren worden met hoge prijzen verkocht aan ziekenhuizen. Sanquin is geen hulp of ondersteunde dienst voor de gezondheid het is een economisch bedrijf. De patiënten mogen niet de dupe worden echter dit soort praktijken kunnen we ook niet blijven ondersteunen. Dus mensen stop even met bloedgeven. Misschien kan er een nieuwe instantie in het leven worden geroepen die gewoon weer non-profit is en geen andere belangen hebben dan ondersteunende dienstverlening in de gezondheid. Momenteel verdienen ze goed aan uw bloed !! Mensen gingen al over lijken, mwa ze gaan ook over organen en bloed hehe

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: