Zoeken
 


Provincies voor miljoenen in zwakke eurolanden

Laatste wijziging: dinsdag 16 augustus 2011 om 09:59, 2248 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 16 augustus 2011

AMSTERDAM - Vier Nederlandse provincies hebben 138,1 miljoen euro belegd in staatsobligaties van Portugal, Ierland, Italië en Spanje. Dat blijkt maandag uit een rondgang van RTL-Z.

Het meeste geld (55,2 miljoen euro) hebben de provincies belegd in Portugese obligaties. Italië volgt met 32,8 miljoen euro.

In Spaans en Iers schuldpapier hebben de provincies respectievelijk 28,6 miljoen en 21,5 miljoen euro zitten. In Grieks papier zitten de provincies niet meer, aldus RTL-Z.

Limburg

De grootste belegger is Overijssel met 85 miljoen euro. De provincie Limburg heeft voor bijna 50 miljoen euro aan Italiaans (20,8 miljoen), Iers (20 miljoen) en Spaans (8 miljoen) schuldpapier.

Utrecht heeft relatief kleine beleggingen in Italiaanse (2 miljoen), Spaanse, Ierse en Portugese obligaties en Friesland heeft 1 miljoen euro in Spaans papier. De overige provincies beleggen niet in obligaties van de bovenstaande landen.

Noot redactie:

Nu vraag ik me toch echt serieus af waarom gemeentes en provincies allemaal geld hebben staan/belegd in het buitenland.. is dat niet gewoon voor de burgers.. hallo zeg.. oke prima dat ze proberen wat geld te verdienen echter hier zien de burgers toch niks van terug en beland in hun eigen zakken.... de zakken.. :-)

Overheid/gemeentes zijn een economie op zichzelf geworden... tijd om de stekker eruit te trekken :-)Bron: nu.nl

Voeg toe aan: