Zoeken
 


Edelstenen: Sieraad of een verborgen kracht?

Laatste wijziging: dinsdag 16 augustus 2011 om 09:41, 2388 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 16 augustus 2011

Voor de één gewoon een mooi sieraad, voor de ander een bezit van diepere betekenis. Edelstenenzijn er al vele duizenden jaren. Van sierlijke hanger of in de vorm van een simpele sleutelhanger. Maar voor de welgestelden onder ons kan een edelsteen ook een schitterende diamant zijn. Voor de ánder kan een edelsteen een heel andere reden van aanschaf zijn, namelijk als hulpmiddel voor het besrijden van allerlei kwalen en ongemakken .

Wat de reden van interesse of aanschaf ook is, de fascinatie voor edelstenen bestaat al sinds mensheugenis en hebben altijd al onderdeel uitgemaakt in het bestaan van de mens. Ze werden gebruikt ter bescherming tegen kwade geesten, om de toekomst te voorspellen, denk bijvoorbeeld maar aan de kristallen bol van een waarzegster, maar ook voor hun geneeskrachtige kwaliteiten. Maar ook als statussymbool voor de welgestelden zoals vorsten en koningshuizen. Edelstenen ingelegd in koningklijke mantels en zwaarden of meubilair.
Wanneer het gebruik van edelstenen is ontstaan dat weten we niet precies, maar het is wel zeker dat er al edelstenen waren voordat er mensen waren. dat geeft toch te denken.

Als krachtig medicijn
In vroeger tijden werden de stenen vaak gedragen door belangrijke figuren, verwerkt in kleding of wapens. Hoe meer de kleding bewerkt was met edelstenen, hoe belangrijker de persoon. Maar tegelijkertijd zijn er ook altijd al mensen geweest die zich ervan bewust waren dat edelstenen ook op een hele andere manier heel belangrijk kunnen zijn. Er is geen echte verklaring waarom dat de stenen een bepaalde werking hebben, wel is bekend dat rondom de stenen energievelden hangen zoals dat ook rondom de mens het geval is. Door ziekte kunnen deze energievelden van de mens worden verstoord en door toepassing en gebruik van bepaalde edelstenen kan dan dit verstoorde energieveld hersteld worden. Net als dat er vele verschillende ziektes zijn, zo zijn er ook velen verschillende edelstenen met verschillende werking en met kleuren even zo talrijk.Gelukkig zijn er de gespecialiseerden die ons kunnen helpen bij het bepalen van een bepaalde steen of door de aanschaf van een kristallengids, waarin velen stenen en kristallen beschreven staan met daarbij de werking die ze hebben en bij welke klachten deze toepasbaar zijn. Maar eigenlijk het allerbelangrijkst is, dat men zich laat leiden door zijn gevoel, omdat men intuïtief aanvoelt, welke steen voor hem de beste is. Laat men zich door de aantrekkings kracht van de steen tot een keuze bepalen, en later gaat men dan na welke werking deze steen heeft, zal vaak blijken dat deze te maken hebben met Uw klachten en heeft U dus de juiste keuze gedaan.

Ontladen en opnieuw opladen
De edelsteen bestaat dus uit energie, die bepaalde klachten kan verlichten, door de steen of het sieraad op het lichaam te dragen of te plaatsen. Deze kan dan helpen de klacht te verhelpen en/of te verminderen.Het is wel zo dat de steen dus de negatieve trilling overneemt van de persoon die de steen gebruikt..en deze zal op een gegeven moment minder gaan werken, zodat het nodig is om de steen van deze negetieve lading te ontdoen en opnieuw op te laden.Daar bestaan verschillende methoden voor. Zo kan men setjes met stenen kopen die gebruikt worden om de steen of stenen te ontladen en weer op te laten, maar er is ook een veel simpeler manier door de steen onder stromend water te houden waarna men de steen een nachtje onder de volle maan legt, waar deze dan weer door oplaadt.De natuur is heel fascinerend en alles in de natuur heeft wel degelijk een reden van bestaan.Het bestaan en ontstaan van edelstenen heeft dan ook zeker een reden.
Als men geinteresseerd is in edelstenen zijn er vele site´s op het internet die echt heel interessant zijn en ons veel kunnen leren over edelsteentherapy. U zult versteld staan.Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl

Voeg toe aan: