Zoeken
 


Live Column: Hoe maak ik contact?

Laatste wijziging: maandag 8 augustus 2011 om 19:58, 2856 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 8 augustus 2011

De laatste tijd krijg ik van lezers steeds vaker de vraag: ‘HOE doe je dat toch? Contact maken met daarboven in de vorm van beelden doorkrijgen, aanwezig zijn in andere dimensies, telepathisch contact, etc.’ Kennelijk verlangt een deel van jullie er ook vurig naar nu eens zelf op basis van eigen ervaring te kunnen zeggen: ‘Wat die Tessa schrijft, ja ik ervaar dat nu ook op mijn manier.’ In plaats van dat het een frustratie wordt zo van: ‘Waarom zij wel en ik niet?!!’

Mijn trucs en inzichten

Ik herken dat. Het ervaren van een ruimere werkelijkheid doe ik nu ook nog maar een paar jaar bewust. Het waren altijd de verhalen en ervaringen van anderen. Ik wilde het nu ook wel eens zelf gaan ervaren. Komende Live Column in Doorn zal daarom in het teken staan van: ‘Zelf contact maken met ‘daarboven.’’Ik zeg niet dat ik het gouden recept heb, maar ik kan je wel vertellen hoe ik mijn manier heb ontwikkeld en wat mijn ‘trucs’ en inzichten zijn.

Verwachtingen

Wat ik namelijk ervaar is dat het in de praktijk heel anders werkt dan ik altijd heb gedacht. Een van de grootste struikelblokken is dan ook: het hebben van verwachtingen hoe contact met daarboven moet plaatsvinden. Daardoor beperk je jezelf en de ervaring, Je sluit je af voor de manier van het universum om met jou in verbinding te treden. Contact maken is bovenal een ‘laten gebeuren’. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want we hebben ons ego, dat van alles wil. En dan het liefst zus en zo, en op die en die manier.

De boot missen

Mijn ego was (oké, nog steeds!) ook enorm op dat gebied. Ik rook ergens mijn potentie en mogelijkheden en dat vulde mijn Ik dan op allerlei manieren in. Maar daarboven laten ze zich niet sturen en dwingen. Bovendien is datgene wat voor jou is bedoeld vaak heel anders dan jij in je hoofd hebt. Je ego is dan bang dat het ‘te weinig is’ of tegenvalt of de boot mist, maar het is vaak zo dat het juist onze stoutste verwachtingen overtreft. Het is heel gek: je moet het vooral minder gaan willen, voordat het je kunt ervaren. Maar hoe kun je iets wat je zo graag wilt, minder graag willen? Nou dat zal ik je dan ook uitleggen, hoe dat proces werkt.

Laten gebeuren

Wat ook een lastig punt is, dat als we dan eens wat zien of horen we de neiging hebben om dit direct te interpreteren. Zo van: ‘Ik was in een ruimteschip…’ Of: ‘Ik had contact met die en die.’ Of: ‘Ik waande me op Atlantis.’ Maar vaak vult ons ego dat voor ons in. Het is de kunst het gewoon te laten gebeuren. En als iets wordt afgekapt om dan te bedanken voor de ervaring en het verder te laten voor wat het is. Als jij het gaat invullen, dan beperk je wederom je ervaring. Soms komen de antwoorden en inzichten pas later. Als jij zegt dat iets bijvoorbeeld een ruimteschip was, en het is niet zo, dan sluit je je af voor het vervolg van die ervaring.

Berust in het feit dat je niet alles kunt weten en te snappen met je hoofd. Begrijpen en weten doe je met je hart en alles heeft zijn juiste tijd en plaats.

Tipje van de sluier

Voor mijn gevoel kom ik nog maar net kijken met alles. Als je mij een paar jaar geleden had verteld: ‘Je staat in 2011 met de Grootmoeders in contact en zij gaan je helpen en begeleiden.’ Ik zou het niet kunnen geloven. Dan zou ik gedacht hebben dat ik het dan zou hebben bereikt. Nou ben ik heel dankbaar voor dit contact en alles wat ik nu beleef, maar het smaakt naar meer. Dit is nog maar een tipje van de sluier. Het wordt snel ‘normaal’.

Wat bij jou past

Daarbij moeten we niet vergeten dat mijn ervaring heel anders kan zijn dan dat van jou. Ik heb mijn blauwdruk en daarop wordt van alles afgestemd. Jij hebt jouw blauwdruk en jij krijgt wat daarbij past. Je kunt wel willen wat ik kan, maar dat is net zoiets als het hebben van blond haar maar je wilt zwart haar met krulletjes. Je kunt dat wel willen, maar het is niet wie jij bent en wat bij jou past. Het is de kunst de inhoud van jouw gereedschapskist te gaan ontdekken en gebruiken. Jij krijgt wat jou toekomt. En dat is perfect voor jou.

Ander perspectief

Als je begrijpt wie je niet bent en jezelf gaat herinneren wie je wel bent, dan wordt je ego steeds kleiner. Dan komt alles (denken, voelen en doen) steeds meer met elkaar op een lijn te liggen. Je ego is dan in dienst van, het biedt je de mogelijkheid om het leven te ervaren zoals je dat nu doet. Maar dan vanuit een heel ander perspectief dan voorheen!

Informatie delen

Leuk als jullie vrijdagavond 9 september 2011 in Doorn (vlakbij Utrecht) naar de Live Column komen. Ik zal je dan iets vertellen over hoe alles bij mij is gegaan (echt niet van een leien dakje!!), en je mag me alles vragen en we kunnen met elkaar informatie en tips delen. Vaak zijn we al veel verder dan we denken. Het is de kunst om het juist te laten zijn wat het is. Laat dat nou net onze stoutste verwachtingen overtreffen en dat… ruikt ons ego! Potverdorie =)

Klik HIER voor informatie. Om je aan te melden mail me dan via tessa@youniverseismagic.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Wie weet tot ziens! Liefs Tessa Bron: youniverseismagic

Voeg toe aan: