Zoeken
 


Wat artsen je niet vertellen – Fluoride in u tandpasta!

Laatste wijziging: maandag 11 juli 2011 om 10:23, 6471 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 11 juli 2011

Natuurlijke tandpasta: geen gif in de mond! In bijna alle gewone tandpasta's zit fluoride, meestal zo'n 1000-1500 deeltjes per miljoen (p.p.m.). Mondwaters bevatten gewoonlijk 230-900 p.p.m., terwijl fluorideproducten tegen tandbederf wel tot 9000 p.p.m. kunnen bevatten. Ondanks allerlei uitspraken van de overheid en van tandheelkundigen dat dat alleen maar gunstig is, zijn er honderden studies waarin fluoride in verband wordt gebracht met aangeboren afwijkingen, hersenbeschadiging, botkanker, ontkalking en - ironisch genoeg - tandbederf.

Gif

In feite is fluoride een giftige stof voor het lichaam. In een gemiddelde tube tandpasta zit er genoeg fluoride om een klein kind te doden wanneer het de tandpasta zou opeten.
Hoewel er in de VS tegenwoordig stickers op tandpasta worden geplakt die tegen fluoride waarschuwen, zitten die in Nederland niet op de tubes.

De meeste kleuters slikken onder het poetsen tandpasta in wat alarmerend is omdat kinderen slechts een derde van alle fluoride die zij innemen ook weer uitscheiden (bij volwassenen is dat de helft). Behalve dat een overdaad aan fluoride tot fluorose leidt, waarbij er putjes en spikkeltjes op de tanden komen en het gebit verkleurt, kan zo'n over-dosis ook blijvend de verstandelijke vermogens aantasten. Uit onderzoek bij ratten blijkt dat zij hyperactief werden na inname van fluoride, hoewel dit niet per se voor de mens hoeft te gelden.

In het licht van al dit belastende bewijsmateriaal tegen fluoride is het niet verwonderlijk dat steeds meer ouders hun toevlucht nemen tot natuurlijke tandpasta's. zoals die van Weleda. Natuurlijk' betekent echter niet automatisch fluoridevrij. In sommige natuurlijke tandpasta's wordt nog steeds fluoride gebruikt (in de vorm van natriummonofluorfosfaat of natriumfluoride), hoewel er meestal wel een fluoridevrij alternatief is.

Gif in `natuurlijk'

'Natuurlijk' is ook geen garantie dat er geen andere chemische stoffen in zitten die potentieel gevaarlijk zijn. De belangrijkste stoffen om voor op te passen zijn:

• natriumlaurylsulfaat (NLS), een schuim-en reinigingsmiddel dat ook wordt toegepast in schoonmaakmiddelen voor garagevloeren, ontvettingsmiddelen voor motoren en wasmiddelen voor auto's. Bij contact met de huid wordt cle vetlaag aangetast, wat tot irritatie en beschadiging van de huid leidt. Vermijd NLS in tandpasta vooral bij bloedend tandvlees en wondjes in de mond . En geef kinderen liever geen tandpasta met NLS.

• triclosan, een bacteriedodend middel dat soms wordt toegevoegd als tegenwicht tegen NLS , maar de combinatie van deze twee veroorzaakt een nog sterkere irritatie. Triclosan wordt ook in verband gebracht met de toename van 'superbacteriën' die resistent zijn tegen antibiotica.

• propyleenglycol, dat de groei van bacteriën remt, is een bekend kankerverwekkend middel dat ook een giftige werking heeft op het zenuwstelsel. Het is een risicofactor voor sclerodermie, een autoimmuunstoornis die leidt tot een teveel aan collageen in de huid en andere organen''.

• kiezelzuur, een schuurmiddel dat zich onder het tandvlees kan ophopen en tot kleine ontstekingen kan leiden.

Waarom niet zelf maken?

In gewone tandpasta's worden ook kunstmatige zoetstoffen, kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen verwerkt. Om er honderd procent zeker van te zijn dat u geen schadelijke stoffen binnenkrijgt, zou u dus kunnen proberen uw eigen tandpasta te maken. Meng daartoe een kopje zuiveringszout (een licht schuurmiddel en bacterie dodend) reet een derde kopje zout, voeg daar drie theelepels glycerine aan toe (verkrijgbaar bij apotheek of drogist) en maak daar met water een dik papje van. Met een paar druppels pepermuntolie kunt u er een smaakje aan geven.

Tandpasta Geen vergif in mijn mond website1 <center>Wat artsen je niet vertellen   Fluoride in u tandpasta!</center>
Artikel is afkomstig van http://www.medischdossier.org/

Om u in te schrijven op hun nieuwsbrief klik volgende link
Nieuwsbrief van Medisch Dossier

Om meer te weten over  fluoride kan u op volgende link klikken
Dossier Fluoride op educate-yourself.eu!



Bron: educate-yourself

Voeg toe aan: