Zoeken
 


Tevredenheid doet langer leven

Laatste wijziging: woensdag 6 juli 2011 om 18:03, 2038 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 6 juli 2011

Mensen die tevreden zijn met hun leven hebben volgens recent onderzoek een gezonder hart.

Hoe tevredener mensen zijn met hun lot, hoe gezonder hun hart is, ontdekten de onderzoekers na onderzoek op 8.000 Britse ambtenaren met een gemiddelde leeftijd van 49.

Eerder bleek al uit onderzoek dat depressieve en angstige mensen een slechtere hartgezondheid hebben. Professor Julia Boehm van Harvard universiteit: “Alles bij elkaar genomen, toont dit onderzoek aan dat tevreden zijn op specifieke domeinen in je leven, zeker wat je carrière, gezins- en seksleven betreft, een positieve invloed heeft op je gezondheid.”

Professor Boehm: “Deze resultaten suggereren dat maatregelen voor een positieve psychologische ingesteldheid niet alleen mentale aandoeningen verlichten, maar ook mensen met een slechte hartgezondheid helpen.”

1. Meer tijd voor jezelf
De sleutel tot tevredenheid ligt vaak niet in materieel bezit, maar zit hem in meer complexe dingen. Zoals het gevoel de vrijheid te hebben om verschillende dingen te ondernemen die je zelf hebt gekozen. Probeer daarom meer tijd voor jezelf te maken zodat je het gevoel hebt je leven in handen te hebben.

2. Geld
Velen denken dat geld gelukkiger kan maken. Maar dat is vaak niet waar. Je kunt echter wel je welvaart gebruiken om het gevoel van vrijheid en tevredenheid in je leven te vergroten.

3. Je inzetten voor een goed doel
Mensen zijn over het algemeen gelukkiger wanneer ze een doel hebben in hun leven. Hoewel je niet je hele leven ten dienste van anderen moet staan, kun je je wel inzetten voor iets dat weinig tijd, moeite of geld kost. Wie weet hou je er wel nieuwe vrienden aan over. Terwijl je anderen helpt, kun je echt meer ontvangen dan je hebt gekregen.Bron: happynews.nl

Voeg toe aan: