Zoeken
 


LulzSec en Anonymous werken samen

Laatste wijziging: dinsdag 21 juni 2011 om 10:02, 2733 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 juni 2011

AMSTERDAM – Hackergroep LulzSec gaat samenwerken met activistengroepering Anonymous. De operatie genaamd Operation Anti-Security richt zich op het openbaar maken van overheidsinformatie.

Dat blijkt uit een verklaring van LulzSec dat de afgelopen weken bekend werd door aanvallen op de servers van Fox, Sony, de CIA en tal van andere websites.

LulzSec wordt omschreven als een aftakking van Anonymous. De groep zou bestaan uit voormalig leden van de activistengroep die zich onder meer heeft bemoeid met de opstand in de Arabische wereld. Zo werden websites van de overheden Egypte en Tunesië aangevallen door Anonymous.

AntiSec

In de verklaring van LulzSec worden andere aanvallers opgeroepen zich aan te sluiten bij het initiatief. De groep vraagt zelfs om de term AntiSec middels graffiti in het straatbeeld te verspreiden.

Ook wil de groep de term op het internet bekendmaken.

Overheidsinformatie

“Het stelen en lekken van geheime overheidsinformatie heeft de prioriteit”, zo schrijft LulzSec. "Doelwitten zijn banken en andere hooggeplaatste sectoren. Als geprobeerd wordt onze actie te censureren, zullen we reageren met meer aanvallen.”

Onder de verklaring staat een viertal links waarvan Wikileaks er een is. Of de organisatie verbonden is aan de actie is echter niet bekend.

De operatie lijkt een overgang te zijn van het stelen en publiceren van gebruikersnamen en wachtwoorden naar het onthullen van gevoelige informatie die overheden liever geheimhouden.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: