Zoeken
 


The Matrix realiteit: Succesvolle test met implanteerbare geheugenchip

Laatste wijziging: dinsdag 21 juni 2011 om 09:57, 2784 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 juni 2011

Science fiction films zoals The Matrix beginnen realiteit te worden nu Amerikaanse wetenschappers erin geslaagd zijn een implanteerbare chip te maken waarin gedachten, herinneringen en aangeleerd -of aan te leren- gedrag kunnen worden opgeslagen en van het ene brein in het andere kunnen worden gedownload. Overheden wrijven zich al in hun handen, want de ontwikkeling van deze chip brengt hen weer een grote stap dichter bij het verkrijgen van totale controle. Dat dit vooruitzicht bepaald niet overdreven is blijkt wel uit het feit dat ons nieuwe paspoort / ID bewijs behalve vingerafdrukken, een irisscan en een gezichtsscan straks mogelijk ook zal bestaan uit een minichip die met een injectienaald onder onze huid zal worden ingebracht.

In de jaren '80 schreef sf-auteur William Gibson zijn legendarische 'cyberpunk' roman 'Neuromancer', dat aan de basis stond van films zoals Johnny Mnemonic, The Matrix en recenter 'Source Code'. Amerikaanse neuro-wetenschappers zijn er nu in geslaagd om de in het boek beschreven techniek van het up- en downloaden van grote hoeveelheden informatie in een in het menselijk brein geïmplanteerde geheugenchip te realiseren. Vooralsnog alleen in ratten en met chips die enkel eenvoudige informatie kunnen onthouden, maar het begin is er.

De nieuwe chip is in staat om in het brein de rol van de hippocampus -het gedeelte waarin het langetermijngeheugen wordt opgeslagen- over te nemen door de hersengolf patronen op te slaan en weer terug te zenden. Op dezelfde manier waarop ratten in de tests met behulp van de chip konden onthouden op welke plek ze water konden drinken, kunnen straks hele boeken in onze hersenen worden gedownload. Of, zoals in het geval van 'Neo' in The Matrix, Kung Fu worden geleerd.
 
De mogelijkheden van deze chip zijn schier eindeloos. Piloten kan razendsnel worden geleerd hoe ze met de nieuwste Joint Strike Fighter moeten vliegen, iets dat de luchtmacht duizenden uren kostbare trainingen kan besparen. Thuis huiswerk maken is voor jongeren verleden tijd; even je brein op school in de juiste plug steken, uploaden, en klaar. Zelfs mensen die een hersenbeschadiging hebben opgelopen -hetzij door een genetische afwijking, hetzij door een ongeluk- zouden door de chip een heel nieuw leven kunnen krijgen.
 
De chip kan echter ook voor veel minder aantrekkelijke doeleinden worden gebruikt, zoals het 'corrigeren' van gedrag en zelfs gedachten die niet overeen stemmen met de normen en wensen van de overheid, oftewel de verwezenlijking van George Orwells 'gedachtenpolitie'. Daarnaast dreigen de mensen door deze chip niet alleen beroofd te worden van hun vrije wil, maar ook van al hun privacy, omdat de overheid 24 uur per dag kan controleren waar ze mee bezig zijn en waar ze aan denken. Zo zouden (gedachten-)'misdaden' nog vóór ze worden gepleegd kunnen worden voorkomen.
 
Het schrikbeeld van een dergelijke dictatoriale digitale slavenmaatschappij waaruit ontsnappen onmogelijk is komt steeds dichterbij. Overheden zwijgen er het liefst over, maar over de mogelijkheid van een implanteerbare chip als aanvulling op of onderdeel van ons nieuwe biometrische paspoort -waaraan ons burgerservicenummer, patiëntendossier, strafblad, inkomensgegevens, etc.etc. kunnen worden gekoppeld- wordt serieus nagedacht (2). Door deze ontwikkelingen zouden christenen die op grond van Bijbelse profetieën van mening zijn dat het 'teken van het Beest' mogelijk zal bestaan uit een verplichte implanteerbare chip tot de conclusie kunnen komen dat de 'eindtijd' zeer dichtbij is.
 
 
Xander
 
(2) De Telegraaf (Op het scherp van de Snede, prof. dr. B.Smalhout)  


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: