Zoeken
 


Beatrix en Rosenthal bij Bilderbergconferentie

Laatste wijziging: maandag 13 juni 2011 om 11:51, 2630 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 13 juni 2011

Rosenthal bij Bilderbergconferentie

(Novum) - Koningin Beatrix en minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (CDA) zijn dit weekeinde aanwezig bij de Bilderbergconferentie. Een woordvoerder van Rosenthal bevestigt zijn aanwezigheid, maar wil niet in detail treden over de bijeenkomst in het Zwitserse Sankt Moritz. De Rijksvoorlichtingsdienst laat standaard weten dat de aanwezigheid van Beatrix een privéaangelegenheid is waar geen mededelingen over worden gedaan.

De Bilderbergconferenties, gewijd aan internationale vraagstukken, zijn altijd met veel geheimzinnigheid omgeven. Pers is niet welkom en er worden nooit mededelingen gedaan over de onderwerpen die worden besproken. Met die traditie lijkt dit jaar voor het eerst te worden gebroken. Volgens Zwitserse media is zowel de gastenlijst als de agenda van de conferentie openbaar gemaakt.

Naast Beatrix en Rosenthal staan ook Eurocommissaris Neelie Kroes, NRC-journalist Marc Chavannes en econoom Victor Halberstadt van de Universiteit Leiden op de gepubliceerde lijst van aanwezigen. De toekomst van de euro, de veiligheid van sociale netwerken en de situatie in het Midden-Oosten zou worden besproken.

De vader van Beatrix, prins Bernhard, was in 1954 een van de initiatiefnemers van de eerste bijeenkomst. Aanleiding was de verslechterende verhouding tussen de Verenigde Staten en Europa. Deze eerste bijeenkomst werd gehouden in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek nabij Arnhem. Daar dankt de conferentie ook zijn naam aan.

http://petities.nl/petitie/onderzoek-bilderberg-nuBron: nieuws.nl.msn.com

Voeg toe aan: