Zoeken
 


Hallucinaties door koffie

Laatste wijziging: woensdag 8 juni 2011 om 11:54, 2457 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 8 juni 2011

Melbourne -  Hoor je wel eens dingen die er niet zijn? Dan is het wellicht tijd om wat minder koffie in te nemen. Onderzoekers stellen dat het drinken van vijf koppen koffie per dag kan leiden tot hallucinaties. In een experiment dachten vrijwilligers die een grote hoeveelheid cafeïne hadden geconsumeerd onterecht dat ze naar Bing Crosby aan het luisteren waren.

Tijdens de test werden 92 vrijwilligers gevraagd te luisteren naar een constant, eentonig geluid, dat bekend staat als 'white noise'. Het merendeel van de proefpersonen dacht echter het nummer 'White Christmas' te horen.

Professor Simon Crowe van La Trobe University in Melbourne is een van de bedenkers van het experiment. "We hebben de proefpersonen verteld dat in de 'white noise' stukjes van 'White Christmas' te horen waren en dat ze op een knop moesten drukken als ze dit hoorden." Bing Crosby kwam helemaal niet voorbij in de test, maar toch dachten velen dat ze hem hoorden. "De combinatie van stress en de 'veilige drug' die cafeïne heet, kan een individu het gevoel geven van een psychose."

De onderzoekers beschrijven cafeïne als 'de meest gebruikte psychoactieve drug'. Ze willen dat de neveneffecten van het goedje onder de aandacht van koffiedrinkers worden gebracht.

 Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: