Zoeken
 


Iets om even over na te denken

Laatste wijziging: dinsdag 13 januari 2009 om 22:32, 1586 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 januari 2009

 

Op een avond vertelt een oude Cherokee indiaan aan zijn kleinzoon over de strijd die bij veel mensen van binnen gaande is.

Hij zei: “Mijn zoon, deze strijd is een strijd tussen 2 wolven die binnen in ons allemaal huizen. De ene wolf is slecht, kwaad, jaloers, afgunstig, bezorgd en heeft spijt. Hij is hebzuchtig, arrogant en heeft zelfmedelijden. Ook is hij wrevelig, heeft valse trots, voelt zich superieur en inferieur tegelijk, liegt en heeft een groot ego. 

De andere wolf is goedaardig en welwillend. Hij straalt vrede, liefde, hoop, nederigheid en zachtaardigheid uit. En hij is ook vriendelijk, behulpzaam, empatisch en genereus. En hij is rechtschapen en compassioneel.”

De kleinzoon van de Cherokee indiaan zat een minuutje voor zich uit te staren en te denken over de woorden van zijn opa. Toen zei hij “En wie wint er opa?” De oude indiaan antwoordde simpel: “Degene die jij te eten geeft, jongen!”



Bron: wanttoknow

Voeg toe aan: