Zoeken
 


EU onderzoekt veiligheid aspartaam

Laatste wijziging: donderdag 26 mei 2011 om 21:43, 2336 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 mei 2011

BRUSSEL - De Europese Unie vervroegt een onderzoek naar de veiligheid van de zoetstof aspartaam. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, heeft de Europese Voedselwarenautoriteit opdracht gegeven de veelgebruikte stof nu al opnieuw te bekijken.

Oorspronkelijk was de herbeoordeling pas over acht jaar gepland, aldus een woordvoerder van de commissie donderdag.

Uit recent Deens onderzoek onder 60.000 zwangere vrouwen zou blijken dat er een verband is tussen te vroeg geboren kinderen en het drinken van frisdrank met aspartaam. Ook zijn er door Italiaans onderzoek opnieuw aanwijzingen dat aspartaam de kans op kanker verhoogt.

De onafhankelijke linkse Europarlementariër Kartika Liotard is blij met het nieuwe Europees onderzoek. Volgens eigen zeggen plaatst zij al sinds 2005 vraagtekens bij de veiligheid van de zoetstof.

Bron: Nu.nl

Noot redactie:

Sinds 2005 al vraagtekens bij de veiligheid hiervan en nu pas nader onderzoeken?Nou ja beter laat dan nooit pffff..... En wilden ze hier in eerste instantie echt nog 8 jaar mee wachten?

 Tip: Leer uw "goddelijke" (innerlijke) krachten gebruiken voor zuivering van voedsel ! Dan kunt u eten wat u wilt, lekkere e-nummer om uw vingers bij af te likken en een lekkere glas aspartaan om het mee weg te spoelen... ik ben er dolletjes op :-)

SuddenVoeg toe aan: