Zoeken
 


Japan: Zonnepanelen op alle nieuwe gebouwen

Laatste wijziging: dinsdag 24 mei 2011 om 13:14, 2936 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 24 mei 2011

Japan werkt aan een plan om vanaf 2030 alle nieuwe gebouwen en huizen te voorzien van zonneanelen. Dat heeft de Japanse krant Nikkei daily zondag bekendgemaakt. De Japanse regering gaat volgens de krant tijdens de komende G8 top het plan presenteren.

Het idee om alle gebouwen van zonnepanelen te voorzien sluit aan op de eerdere boodschap van premier Naoto Kan om de pijlen meer op duurzame energie te richten. Kan kwam enkele weken na het begin van de nucleaire crisis in Fukushima tot die boodschap en zei dat Japan ‘de wereld moet gaan leiden in schone energie’.

Volgens de Nikkei daily gaat de Japanse premier het plan voor de zonnepanelen aanstaande donderdag onthullen in het Franse Deauville, waar de tweedaagse G8 Top wordt gehouden. De verwachting is tevens dat Naoto Kan tijdens de G8 bekend gaat maken dat de Japanse kerncentrales in productie blijven, maar dan wel nadat is vastgesteld dat ze allemaal veilig zijn.



Bron: aziatischetijger.nl

Voeg toe aan: