Zoeken
 


Cabaretier Guido Weijers: Buma/Stemra is maffia

Laatste wijziging: dinsdag 17 mei 2011 om 15:20, 3043 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 17 mei 2011

Cabaretier Guido Weijers is het op z'n zachtst gezegd niet eens met de hoge salarissen van de directie bij Buma/Stemra. In een tweet verweet hij de directieleden dat ze ratten zijn en de hele boel opgeheven moet worden.

"@guidoweijers: Directeur Buma/Stemra ontvangt 379.000 euro in 8 maanden. En ik moet 7 jaar op m'n geld wachten! #ratten #schoften #maffia #opheffen"

Dat berichtte de komiek op miniblog Twitter naar aanleiding van het jaarverslag van de organisatie. Die zorgt ervoor dat muziekauteurs, de mensen die muziek schrijven maar het niet zelf uitvoeren, een vergoeding ontvangen wanneer die muziek wordt gespeeld. De handhavers van het auteursrecht, kort gezegd.

In het jaarverslag kwam naar boven dat oud-directeur Cees Vervoord in 2010 379-duizend euro verdiende, exclusief pensioenafdracht. De nu zittende directeur Hein van de Ree verdient vanaf zijn aantreden in mei vorig jaar 200-duizend euro, eveneens exclusief pensioenafdracht. Dat komt per jaar neer op zo'n driehonderdduizend.

Bekijk hier de overige bedragen. Hier is ook het jaarverslag te downloaden.

Noot redactie:

Buma is inderdaad een zielig clubje wat nooit had mogen bestaan. Het zijn gewoon egoistische zakkenvullers.

U kunt Hein van der Ree vertellen hoe u erover denkt middels: hein@bumastemra.nlBron: wacholland.org

Voeg toe aan: