Zoeken
 


Kabinet stopt voorlopig met opslag vingerafdruk

Laatste wijziging: woensdag 27 april 2011 om 09:22, 3366 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 27 april 2011

AMSTERDAM - Het kabinet stopt voorlopig met de opslag van vingerafdrukken uit het biometrisch paspoort. Er moet op termijn wel een grote databank komen, maar er is nu nog te veel onzekerheid over de veiligheid en betrouwbaarheid.

Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer, meldt RTL Nieuws.

Zowel deskundigen als de Kamer hebben twijfels bij een landelijke databank waarin vingerafdrukken worden bewaard die zijn opgenomen voor het biometrisch paspoort.

Ook lokale opslag bij gemeenten wordt voorlopig opgeschort. Vingerafdrukken uit het biometrisch paspoort worden dus alleen nog geregistreerd op een chip in het paspoort zelf.

VVD

Trouw schrijft woensdag dat de paspoortwet niet meer op een meerderheid kan rekenen. Na de SP, D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren en later de PvdA en ChristenUnie heeft nu ook de VVD zijn steun ingetrokken.

Er zijn volgens de partij te veel problemen met de opslag, de foutmarge van vingerafdrukken en de manipulatie van data.

Zes miljoen mensen zouden hun vingerafdrukken inmiddels al hebben ingeleverd.

 



Bron: nu.nl

Voeg toe aan: