Zoeken
 


Tai chi helpt tegen depressie

Laatste wijziging: dinsdag 22 maart 2011 om 17:18, 2394 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 22 maart 2011

BAARN - De beste manier om te voorkomen dat ouderen depressief worden, is hen te introduceren in de wereld van tai chi, zo blijkt uit een Amerikaanse studie.

Eén keer per week een reeks tai chi oefeningen, gebaseerd op de eeuwenoude Chinese vechtssport tai chi, kan een depressie verlichten, energieniveaus verhogen en zelfs je geheugen verbeteren.

Zestigplussers, zeker degenen die in verzorgingstehuizen leven, lopen zes keer meer kans op een depressie dan andere ouderen. Medicatie kan slechts een derde van de patiënten helpen, aldus psychiaters.

Maar een wekelijkse sessie bewegingen gebaseerd op een afgezwakte westerse versie van deze vechtssport gedurende tien weken kan een duidelijk verschil maken.

De resultaten van het onderzoek tonen een duidelijke daling in de symptomen van depressiviteit. Professor Helen Lavretsky: "Dit is de eerste studie die de voordelen van tai chi bewijst op vlak van depressie."

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: